ارزیابی نشت آب زیرزمینی در کیلومتر ۶/۴ تونل خط ۷ مترو تهران با نرم افزار SEEP/Wو مقایسه نتایج با روش های تحلیلی و مشاهدات
محل انتشار: مجله هیدروژئولوژی، دوره: 5، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 219
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HYDTR-5-2_001
تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1401
چکیده مقاله:
یکی از مشکلات مهم در ساخت تونلهای مترو در زیر سطح آب زیرزمینی، مشکل ورود آب به تونل است، که میتواند فعالیت تونلسازی را کاملا تحت تاثیر قرار دهد. پیشبینی نفوذ آب زیرزمینی به تونل برای جلوگیری از مشکلات حین حفاری و کنترل آن با طراحی سیستم زهکشی موضوعی با اهمیت است. روشهای متعددی جهت حل مشکلات فوق وجود دارد. به منظور پایین بردن سطح آب زیرزمینی در یک مقطع از تونل خط ۷ مترو تهران (کیلومتراژ ۶/۴)، از دو گالری با طول ۱۴ متر در کنار تونل استفاده شده است. مدل سازی زهکشی آب و مقایسه نتایج آن با نتایج تحلیلی و مشاهدات در این مقاله بررسی شده است. برای مدل سازی نرم افزارهای زیادی وجود دارد. جهت پی بردن به عملکرد این گونه نرمافزارها در این مقاله با مد نظر قرار دادن اطلاعات واقعی تونل خط ۷ مترو تهران، کیلومتراژ ۶/۴، مدلی از تونل در نرم افزار SEEP/W، شبیهسازی شد تا نرخ آب ورودی به تونل و زهکشی از آن محاسبه شود. نتایج نشان می دهد که میزان نشت محاسبه شده در روش عددی ۶۴۰ (متر مکعب بر روز) و تحلیلی ۳/۷۴۷ (متر مکعب بر روز) است که تطابق خوبی در محاسبه میزان نفوذ آب زیرزمینی به داخل تونل دارند. خطای روش المان محدود ۱۱% است، که نشان دهنده توانایی آن در تخمین مقدار آب ورودی و خروجی از تونل است.، لذا این نرم افزار جهت مدل سازی و نیل به اهداف مورد نظر قابل اعتماد می باشد. همچنین عوامل موثر از قبیل تغییرات فواصل گالریها از تونل و پارامترهایی نظیر نفوذپذیری و بار آبی مورد بررسی قرار گرفت، که بیشترین تاثیر را بر روی آب ورودی به تونل دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شراره قلی زاده خاصوانی
کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه خوارزمی
محمد نخعی
استاد هیدروژئولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه خوارزمی
فرزانه مرادی
کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه خوارزمی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :