مدل سازی رویکرد همبست آب، انرژی، غذا در شهرستان ورامین و ارزیابی میزان پایداری اجتماعی و محیط زیستی آن
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 352
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HYDROP-8-28_007
تاریخ نمایه سازی: 9 اسفند 1401
چکیده مقاله:
افزایش جمعیت، کمبود فزاینده منابع آب شیرین و سطح امنیت غذایی همه متصدیان را متقاعد کرده است، صرف هزینه های زیاد برای پاسخ های مقطعی به نیازهای آب، انرژی و غذا به ویژه در بحبوحه رویارویی با پدیدها ی تغییر اقلیم و گرمایش جهانی، منطقی و بهینه نیست. بر اساس آخرین طبقه بندی سازمان بین المللی جغرافیایی، ایران در دسته مناطق خشک و نیمه خشک واقع است و شهرستان ورامین از خشک ترین نواحی کشور است و با چالش کم آبی روبرو است. افزایش آلاینده های ناشی از تولید و مصرف انرژی و تاثیرات آن بر اقلیم و منابع آب، اهمیت به کارگیری مدیریت فرابخشی در موضوعات آب، انرژی، غذا و محیط زیست با محوریت آب را پررنگ کرده. عدم مدیریت کارامد بعضا منجر به افزایش تنش های هر بخش با محوریت آب و نیز افزایش هزینه ها شده است. هدف از این پژوهش شناسایی و ارزیابی پتانسیل های منابع آب، انرژی و کشاورزی در شهرستان ورامین، در چارچوب اصول توسعه پایدار با رویکرد همبست آب، انرژی و غذا است. پوشش ویژگی های واقعی در قالب برنامه ای یکپارچه در WEAP، اکسل ضمن ارزیابی های اجتماعی و محیط زیستی سیاست ها انجام شد. تحلیل های پایداری نشان داد سناریو ۵ نسبت به سایرین توانسته اهداف توسعه را با کمترین برداشت از آبخوان در پایدارترین حالت نسبی اجتماعی و محیطزیستی محقق نماید.
کلیدواژه ها:
Sustainable development ، integrated water ، energy and food management ، correlation approach ، WEAP tool ، supply and demand management ، توسعه پایدار ، مدیریت به هم پیوسته آب ، انرژی و غذا ، رویکرد همبست ، ابزار WEAP ، مدیریت عرضه و تقاضا
نویسندگان
آزاده صفوی
Khajeh Nasir Toosi University of Technology
مجید احتشامی
Khajeh Nasir Toosi University of Technology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :