بررسی پتانسیل استفاده از دسیکانتها در تولید بذر ارقام سویا

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
  • کد COI اختصاصی: SHOUSHTARECO01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1018
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عباسی سورکی

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد

فرزاد شریف زاده

اعضای هیات علمی دانشگاه تهران

رضا توکل افشاری

چکیده

دسیکانت ها مواد شیمیایی هستند که می توانند در برداشت گیاهان زراعی از طریق خشک کردن اندامهای رویشی گیاه، کاهش تداخل با علفهای هرز و بهبود کیفیت بذر، اجازه برداشت زودهنگام گیاه را داده و سرعت و کارایی کمباین را در برداشت افزایش دهند. به منظور بررسی امکان استفاده از دسیکانت ها در گیاه سویا، بهترین زمان کاربرد و اثرات احتمالی آن بر تاریخ برداشت و کیفیت بذر در ارقام سویا آزمایشی در سال 1387 در مزرعه پژوهشی و آزمایشگاه علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام گرفت. در این آزمایش 4 رقم سویای ویلیامز، کلارک، سحر و ساری که در گروه های مختلف رسیدگی قرار دارند در مراحل مختلف رسیدگی تحت غلظت های مختلف توفوردی و پاراکوات قرار گرفتند. نتایج نشان داد که استفاده از دسیکانت ها در خشک کردن ارقام سویا در مرحله 30 % رطوبت بذری اثر معنی داری بر کاهش کیفیت بذرها نسبت به شاهد نداشته و در برخی موارد آن را افزایش داده است. بذرهای برداشت شده از نظر سرعت جوانه زنی، جوانه زنی بعد از آزمون پیری، میزان هدایت الکتریکی و شاخص بنیه بذر وضعیت قابل قبولی داشتند. علاوه بر این دسیکاسیون توانست تاریخ برداشت را بسته به نوع رقم و نوع دسیکانت بین 7 تا 15 روز جلو بیاندازد که این امر مساله مهمی بویژه در ارقام دیررس سویاست

کلیدواژه ها

کیفیت بذر، دسیکاسیون، مرحله برداشت، سویا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.