تاثیر کاربرد موادآلی و بازیافتی بر تعدادی از خصوصیات رشدی، مورفولوژیکی و کیفی گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L.)
محل انتشار: فصلنامه اکو فیزیولوژی گیاهی، دوره: 10، شماره: 34
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 175
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPEC-10-34_020
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1401
چکیده مقاله:
در این تحقیق، تاثیر کاربرد مواد آلی در بستر کشت بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی و کیفی گیاه همیشه بهار مورد ارزیابی قرار گرفت. طرح آزمایشی به صورت کاملا تصادفی در ۳ تکرار و ۸ تیمار در سال ۱۳۹۳ در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اجرا گردید. تیمارها شامل خاک باغچه به عنوان شاهد و نسبت های مختلفی از خاک باغچه به علاوه مواد آلی مختلف شامل کمپوست مصرفی قارچ، سبوس برنج و کود دامی بود. نتایج نشان داد کاربرد تلفیقی بسترهای مختلف کشت (تیمار ۴ شامل: خاک باغچه+کمپوست قارچ+سبوس برنج+کود دامی هر کدام به نسبت حجمی ۲۵%) سبب افزایش معنی دار سطح برگ (۷۶/۴۷ سانتی متر مربع)، ارتفاع بوته (۶۰/۲۴ سانتی متر)، وزن خشک اندام هوایی و گل (به ترتیب ۰۴۳/۰ و ۰۱۴/۰ گرم)، میزان کلروفیلa و کلروفیل کل گردیده. همچنین بیشترین میزان وزن خشک ریشه (۰۰۵۶/۰ گرم) در تیمارهای ۷ (خاک باغچه+کمپوست مصرفی قارچ+کود دامی هرکدام به نسبت حجمی ۳۳%) و ۸ (خاک باغچه+کود دامی هرکدام به نسبت حجمی ۵۰%) مشاهده شد. طبق نتایج به دست آمده، ترکیبات شیمیایی دلتا کادینن و فتالیک اسید در تمام بسترهای کشت گل همیشه بهار وجود داشتند و بیشترین میزان دلتا کادینن (۲۴/۳۹ درصد) از گل های بستر کشت خاک باغچه+کمپوست قارچ+کود دامی (تیمار ۷) به دست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
داود نادری
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، خوراسگان، ایران
ساجده امین الرعایا
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، خوراسگان، ایران
احمدرضا گلپرور
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، خوراسگان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :