مقاله ترویجی: مروری بر کارایی ترکیبی فناوری پلاسما و سیانوباکتری ها در حذف فلزاتی چون روی، کلسیم و منزیم
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 205
فایل این مقاله در 43 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAPAZ-13-1_006
تاریخ نمایه سازی: 1 اسفند 1401
چکیده مقاله:
حضور یون های فلزات سنگین حل شده در آب های لوله کشی، مشکلاتی جدی برای سلامت انسان ایجاد می کند. با رشد سریع جمعیت جهان و به منظور ارائه آب آشامیدنی سالم، نیاز به بهبود فناوری نوین برای تصفیه آب همواره رو به افزایش است. در مقایسه با روش های مختلف و مرسوم حذف فلزات سنگین، استفاده از سیانوباکتری ها یک روش بالقوه است، چرا که افزون بر رویکرد مقرون به صرفه، قابل اجرا در محل و جز روش های شیمی سبز می باشد. در حقیقت سیانوباکتری ها، ابزار بسیار مناسبی برای جداسازی فلزات هستند چرا که می توانند به صورت هم زمان فلز را از راه جذب زیستی و تجمع زیستی جدا کنند. جذب زیستی یک پدیده سطح سلولی است، در حالی که تجمع زیستی در داخل سلول رخ می دهد. افزون بر این، استفاده از فناوری پلاسما به عنوان عامل محرک، درصد حذف فلزات را در دوره های زمانی مختلف افزایش می دهد. برای نگارش این مقاله، هم از تجربیات و مقالات نویسندگان مقاله و هم از جدیدترین مقالات موجود در پایگاه های اطلاعاتی Web of Science، Pub Med، Google Scholar، Scopus و ScienceDirectاستفاده شده است. بررسی مقالات موجود نشان داد که اگر چه مطالعات بسیاری در زمینه کاربرد سیانوباکتری ها در حذف فلزات سنگین وجود دارد، اما استفاده ترکیبی آنها با فناوری پلاسما در تصفیه زیستی کمتر مطالعه شده است. از این رو، هدف این مقاله، مروری بر کارایی ترکیبی فناوری پلاسما و سیانوباکتری ها در حذف فلزاتی چون روی، کلسیم و منزیم در صنایع آب و فاضلاب و ساز وکار دفاعی سیانوباکتری ها در برابر سمیت ناشی از فلزات است. افزون بر این، توانایی گونه های مختلف سیانوباکتری برای جداسازی فلزات سنگین از آب در شرایط محیطی مختلف با تولید اگزوپلی ساکاریدها و مسیرهای بیوسنتزی مقایسه خواهد شد. نتایج بدست آمده از این مطالعه تصویری کامل برای شناسایی و اجرای یک روش کاربردی زیست پالایی در مقیاس صنعتی ارائه می دهد که مقرون به صرفه بوده و از نظر زیست محیطی پایدار است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یاسمن نجفی
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های همگرا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
بهاره نوروزی
استادیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های همگرا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
امیر حسین ساری
استادیار، مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :