گزارش تازه ترین دستاورد تشخیص مولکولی و بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم و نیسریا گونوره آی جدا شده از ترشحات سرویکس زنان نابارور مراجعه کننده به درمانگاه زنان مرکز آموزشی- درمانی شهدای تجریش تهران
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 444
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-25-12_001
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: نیسریاها و اوره آ پلاسماها، از مهم ترین باکتری های عامل عفونت ژنیتال و ناباروری محسوب می شوند. مطالعه حاضر با هدف جستجوی این دو پاتوژن در ترشحات سرویکس زنان نابارور با تاکید بر روش های مولکولی و تعیین ژن های مقاومت دارویی مرتبط با آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین انجام شد.روش کار: در این مطالعه توصیفی، نمونه های اندوسرویکال حاصل از ترشحات سرویکس ۱۳۵ زن نابارور و ۱۳۵ زن سالم مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش از مهر ۱۳۹۷ لغایت شهریور ۱۳۹۸ مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۱) انجام شد. جهت بررسی رابطه بین عفونت و ناباروری در افراد از آزمون کای دو استفاده شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: میزان شیوع نیسریا گونوره آ و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم در گروه مورد در مقایسه با گروه کنترل قابل توجه و معنی دار بود (۰۵/۰≥p). بر اساس آزمون کای دو، بین عفونت و ناباروری در افراد ارتباط معنی داری مشاهده شد (۰۵/۰≥p). شیوع مقاومت به آزیترومایسین اوره آ پلاسما اوره آلیتیکوم و نیسریا گونوره آ به ترتیب ۳۵ مورد (۶/۴۸%) و ۷ مورد (۳/۵۸%) بود. مقاومت در برابر سیپروفلوکساسین در نیسریا گونوره آ ۳ مورد (۲۵%) و در اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم ۶۴ مورد (۸/۶۸%) گزارش شد. بالاترین میزان شیوع ژن های مقاومت در هر دو باکتری مربوط به mtrR و gyrA بود.نتیجه گیری: مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های مورد مطالعه نشان دهنده مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها، گسترش ساختارهای ژنی مقاومت به آنتی بیوتیک و انتقال ژنتیکی در بین جمعیت ها است. جهت درمان قطعی و عدم بروز مقاومت در سویه های پاتوژن، تعیین الگوی مقاومت باکتری ها جهت پیگیری روند مقاومت ضروری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی گودرزی
دانشیار گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
معصومه نویدی نیا
استادیار باکتری شناسی پزشکی، مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
مریم افراخته
استاد گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
احمدرضا باغستانی
دانشیار گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات فیزیوتراپی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :