اولویت بندی بازرسی شبکه های جمع آوری فاضلاب براساس شاخص های سازه ای، هیدرولیکی و محیطی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 291

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-16-2_007

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

چکیده مقاله:

عملکرد مناسب یک شبکه جمع آوری فاضلاب وابستگی زیادی به برنامه مدیریت آن دارد. در همین راستا، اولویت بندی بازرسی اجزای این شبکه‎ها بخش مهمی از برنامه مدیریت آن است و توجه به آن می تواند در بهبود عملکرد آن زیرساخت تاثیر فراوانی داشته باشد. در تحقیق حاضر پس از تعیین عوامل تاثیرگذار در روند زوال سازه ای اجزای شبکه جمع آوری فاضلاب و تعریف شاخص های مربوطه و تعیین نحوه امتیاز دهی به هر شاخص، شاخص ها دسته بندی شدند. پس از آن، برای تخمین وضعیت اجزا با استفاده از شاخص های سازه ای تعریف شده و داده های ویدئومتری، مدل زوال بر مبنای رگرسیون لجستیک چندجمله ای توسعه داده شد. به علاوه، شاخص های ارزیابی هیدرولیکی و محیطی فاضلابرو ها نیز معرفی و دسته بندی شدند. در نهایت برای انجام فعالیت های بازرسی، شاخص های سازه ای، هیدرولیکی و محیطی در سناریو های مختلف با یکدیگر ترکیب شدند و برنامه اولویت بندی انجام شد. با پیاده سازی مدل معرفی شده در این تحقیق بر روی بخشی از شبکه فاضلاب شهر تهران مشخص شد که ۲/۰ درصد از طول لوله ها در شرایط عالی و ۳/۳ درصد در شرایط خیلی بد بوده و مابقی در شرایطی مابین این دو حالت قرار دارند. طبق نتایج آنالیز حساسیت بر روی ضرایب شاخص ها، شاخص سازه ای اثرگذارترین شاخص در برنامه اولویت بندی منطقه مورد مطالعه تشخیص داده شد و تعیین دقیق این ضریب باید مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

شبکه جمع آوری فاضلاب ، بازرسی ، اولویت بندی ، شاخص های سازه ای و هیدرولیکی ، شاخص محیطی

نویسندگان

مسعود تابش

استاد/ دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

امیر زندیه

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب/ دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، تهران، ایران.

احمد شفیعی

کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب/ دانشکده مهندسی عمران، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، تهران، ایران.

بردیا روغنی

دکتری مهندسی محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران/ پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :