مروری بر تاثیر فقر بر ابعاد مختلف سلامت باروری زنان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 382

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WMCONF08_005

تاریخ نمایه سازی: 26 بهمن 1401

چکیده مقاله:

طبق تعریف بانک جهانی فقر به معنای گرسنگی، نداشتن سرپناه، نداشتن دسترسی به مدرسه و کمبود مراقبت های پزشکی است. در سال ۲۰۱۵، سی و هشت میلیون گرسنه در جهان وجود داشته است که در سال ۲۰۲۲ به ۶۵۷ ملیون نفر رسیده است. فقر یک بیماری است که انرژی افراد را از بین می برد، احساس درماندگی ایجاد می کند. کاهش فقر از اهداف توسعه هزاره و ریشه کنی آن از اهداف توسعه پایدار میباشد.سلامت باروری به معنای رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی مربوط به عملکرد سیستم تولید مثلی و نه فقط فقدان بیماری یا ناتوانی است. حقوق باروری و جنسی یکی از حقوق انسان هاست که همه جوامع آن را به رسمیت شناخته اند. کاهش در بودجه بهداشتی منجر به کیفیت پایین مراقبت های بهداشتی، کمبود تجهیزات پزشکی، کمبود دارو در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و نگهداری نامناسب بیمارستان ها و سایر امکانات بهداشتی شده است. طبق گزارشات، سلامت باروری ضعیف اغلب ریشه در فقر زنان دارد. بهبود جنبه های مختلف سلامت باروری به عوامل زمینه ای مانند استقلال و توانمندسازی زنان و همچنین دسترسی و کیفیت خدمات بستگی دارد. باتوجه به تاثیر گسترده ی فقر بر ابعاد مختلف حقوق وسلامت باروری زنان و نیز با عنایت بر این که فقر از تعیین کننده های اجتماعی موثر بر سلامتی است، این مطالعه ی مروری با هدف مروری بر تاثیر فقر بر ابعاد مختلف سلامت باروری زنان طراحی شده است. این مطالعه مروری در پایگاه داده های الکترونیکی Web of Science, Scopus, PubMed, Science Direct, SID, Magiran and IranMedex مقالات با استفاده از کلمات کلیدی ,Sustainable development, poverty, reproductive health ، توسعه پایدار، فقر، سلامت باروری، مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهش حاضر نه دسته از پیامدهای فقر بر سلامت باروری را نشان میدهد که شامل: تاثیر فقر بر بهره مندی امکانات بهداشتی، تاثیر فقر بر سوء تغذیه، تاثیر فقر بر وضعیت مراقبت از فرزندان، تاثیر فقر بر آسیب پذیری زنان سرپرست خانوار، تاثیر فقر بر وضعیت تحصیلی دختران و زنان، تاثیر فقر بر گسترش ایدز، تاثیر فقر بر آموزش زنان، تاثیر فقر بر سلامت روان زنان ، تاثیر فقر بر بهداشت قاعدگی و تاثیر فقر بر قصد فرزندآوری میباشد. نگرانی فزاینده ای در مورد زنانه شدن فقر وجود دارد . زنان به طور مداوم از دستاوردهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، بهره نمی برند، به ویژه آنهایی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند، به طور نامتناسبی تحت فشار هزینه های سلامت و رفاه شخصی خود هستند. برای اصلاح این نابرابری ها و اطمینان از کاهش فقر و ارتقای سلامت زنان ، اقدام فوری در سطح بین الملل لازم است. استفاده از تحقیقات مشارکتی مبتنی بر جامعه و سازمان های تحقیقاتی برای درک عمیق در مورد فقر و سلامت زنان در تمام ابعاد در جامعه مورد نیاز است.

نویسندگان

مریم السادات رحیمی

دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات علوم باروری و سلامت جنسی،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران.

فاطمه زهرا معمار

دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت باروری، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات علوم باروری و سلامت جنسی،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران