مطالعه تنوع زیستی پوشش گیاهی قرق گردنه قوشچی ارومیه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بیابان (علوم، فنون و توسعه پایدار)
  • کد COI اختصاصی: DESERT01_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار ییلاقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشگاه محقق اردبیلی

اردوان قربانی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

علی اصغری

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی

رضا سکوتی

استادیار و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان

چکیده

قرق گردنه قوشچی با مساحت 142 هکتار در استان آذربایجان غربی ، و در فاصله 45 کیلومتری شهرستان ارومیه قرارگرفته و از نظر موقعیت جغرافیایی بین (10 ، (51 و (44 تا (52 ، (57 و (44 طول شرقی و (01 ، (56 و (37 تا (53 ، (00 و (38 عرض شمالی واقع شده است . حداکثر ارتفاع حوزه 1716 متر و حداقل ارتفاع در خروجی برابر 1483 متر از سطح دریا می‌باشد . میانگین بارندگی آن بر اساس نتایج بدست آمده از آمارهای ایستگاه هواشناسی نزدیک آن 303 میلی متر است.و میانگین درجه حرارت سالانه 1/8 درجه سانتیگراد می باشد. نتیجه بررسی بر روی پوشش گیاهی منطقه ذکر شده منتج به شناسائی 96 گونه متعلق به 26 تیره و68 جنس شده است. بزرگترین تیره گیاهی از نظر تعداد گونه و جنس،تیره کاسنی(Asteraceae) با 17 گونه و11 جنس و بزرگترین جنسها از نظر تعداد گونه، گون از تیره بقولات (Fabceae) با 7 گونه می باشد.نمودار طیف زیستی گیاهان نشان میدهد که همی کریپتوفیتها 34% تروفیتها 22% ، گاموفیتها 22% ، کریپتو فیتها 15% ، و فانروفیتها 7% از اشکال زیستی گیاهان را به خود اختصاص داده اند. فراوانی همی کریپتوفیتها دلیل بروجود اقلیم سرد و معتدل در این منطقه میباشد.از نظر توزیع جغرافیایی 71% گیاهان به ناحیه ایران- تورانی،8%به ناحیه ایران توران- اروسیبری،6% به ناحیه اروسیبری،5% به ناحیه مدیترانه ای و10% به سایر نواحی(چند ناحیه ای)تعلق دارد. پوشش گیاهی این منطقه از تنوع زیستی بالایی برخوردار است. مهمترین تیره های گیاهی را خانواده های کاسنی، نعناعیان، گندمیان وبقولات تشکیل میدهند.

کلیدواژه ها

مرتع،تنوع زیستی، ناحیه رویشی، پوشش گیاهی، فراوانی، ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.