تاثیر همه گیری کووید-۱۹ بر عملکرد و کارایی بیمارستان های منتخب نظامی: یک مطالعه مقطعی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 175
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-11-2_026
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
چکیده مقاله:
اهداف: پاندمی کووید-۱۹، تاثیر بسیاری بر عملکرد و کارایی تمام مراکز بهداشت و درمان داشت. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر همه گیری کووید-۱۹ بر وضعیت عملکرد و کارایی بیمارستان های تحت پوشش فراجا توسط مدل پابن لاسو بود.
مواد و روش ها: مطالعه کاربردی حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است. این مطالعه در بین چهار بیمارستان غیرتخصصی نظامی و با استفاده از داده های سال های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در بیمارستان های نظامی تحت پوشش فراجا در شهرهای تهران، مشهد، و کرمان انجام شد. داده های مربوط به شاخص های عملکردی درصد اشغال تخت، متوسط اقامت بیماران و میزان گردش تخت با مراجعه به واحدهای مدارک پزشکی بیمارستان ها جمع آوری شد و پس از مقایسه با استانداردهای وزارت بهداشت، جهت سنجش عملکرد از مدل پابن لاسو استفاده شد. از نرم افزار SPSS ۲۲ و تی زوجی به منظور انجام تحلیل های آماری استفاده شد.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که به طور کلی، متوسط ضریب اشغال تخت و گردش تخت در تمامی بیمارستان ها قبل از همه گیری کووید به ترتیب ۷۵ درصد و ۷۳ درصد بود که از استاندارد کشوری بالاتر و در وضعیت مطلوب بودند. اگرچه بعد از همه گیری کووید-۱۹ متوسط اشغال تخت بیمارستان ها و طول اقامت بیماران به ترتیب ۷۰ درصد و ۳/۸ روز به دست آمد که در وضعیت نامناسب و پایین تر از استاندارد کشوری قرار داشتند و نتایج حاکی از تاثیر معنادار همه گیری بر شاخص های بیمارستانی بود (۰/۰۵p<). همچنین نتایج حاصل از بررسی کارایی بیمارستان ها توسط مدل پابن لاسو نشان داد که در دوره قبل از همه گیری، دو بیمارستان در ناحیه عملکرد کارا قرار داشتند اما بعد از همه گیری تمامی بیمارستان ها در ناحیه غیرکارا قرار گرفتند.
نتیجه گیری: همه گیری کووید-۱۹ تاثیر منفی بر شاخص های عملکرد و کارایی بیمارستان ها داشته است. لذا توصیه می شود برنامه ریزی جهت بهبود شاخص های عملکردی و همچنین افزایش کارایی و اثربخش شدن فعالیت های بیمارستانی در راس برنامه ها قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی اکبر گلمحمدی
Research Center for Life & Health Sciences & Biotechnology of the Police, Directorate of Health, Rescue & Treatment, Police Headquarter, Tehran, Iran
پوران رئیسی
Department of Health Service Management, School of Management and Medical Information Services, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
تورج هراتی خلیل آباد
Research Center for Life & Health Sciences & Biotechnology of the Police, Directorate of Health, Rescue & Treatment, Police Headquarter, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :