نقش واسطه ای استرس ادراک شده در رابطه بین سبک های زندگی ارتقادهنده سلامت با اضطراب بیماری در کادر درمان بیمارستان الغدیر
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 256
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TEB-11-2_025
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401
چکیده مقاله:
اهداف: کادر درمان همواره در خط مقدم مبارزه علیه بیماری ها و ارتباط با بیمار قرار دارند و درماندگی های روان شناختی شامل افسردگی و اضطراب در بسیاری از کارکنان شاغل در خط مقدم مبارزه با بیماری ها گزارش شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سبک های زندگی ارتقادهنده سلامت با اضطراب بیماری با نقش واسطه ای استرس ادراک شده در کادر درمان بیمارستان الغدیر انجام شد.
مواد و روش ها: تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری، کادر درمان بیمارستان الغدیر تبریز که در سال ۱۴۰۱ شاغل بودند، درنظر گرفته شد (۳۱۵ نفر). نمونه آماری پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده ۲۳۶ نفر تعیین شد. در این پژوهش، سه پرسش نامه استاندارد شامل مقیاس اضطراب بیماری تیلور و کاکس (۱۹۹۸)، پرسش نامه استرس ادراک شده کوهن و همکاران (۱۹۸۳) و پرسش نامه سبک زندگی ارتقادهنده سلامت واکر و همکاران (۱۹۹۷) برای گردآوری داده ها استفاده شدند. داده ها با استفاده از تحلیل مسیر با کمترین مربعات جزیی با نرم افزار PLS-۳ تحلیل شدند.
یافته ها: یافته های توصیفی نشان داد که ۱۸۸ نفر از شرکت کنندگان (۷۹/۷ درصد)، زن و ۴۸ نفر از شرکت کنندگان (۲۰/۳ درصد)، مرد بودند. آزمون مدل پژوهش نشان داد که مدل ساختاری رابطه سبک های ارتقادهنده سلامت با اضطراب بیماری با واسطه گری استرس ادراک شده، از برازش مطلوبی برخوردار بود. تحلیل مدل نشان داد که در مسیر مستقیم، سبک های زندگی ارتقادهنده سلامت رابطه منفی و معنی دار با اضطراب بیماری داشت (۰/۱۴۴-=β؛ ۲/۴۱۸=t) و در مسیر غیرمستقیم، رابطه سبک های ارتقادهنده سلامت با اضطراب بیماری از طریق متغیر واسطه گر استرس ادراک شده، منفی و معنادار بود (۳/۵۴۱=Z). استرس ادراک شده، رابطه بین سبک ارتقادهنده سلامت و اضطراب بیماری را ۴۷ درصد تبیین کرد (۰/۴۷=VAF).
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد که استرس ادراک شده می تواند رابطه بین سبک های ارتقادهنده سلامت و اضطراب بیماری را در نمونه انتخابی افراد مراجعه کننده به بیمارستان الغدیر تبریز به صورت منفی و معنادار واسطه کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین رستمی
Department of Psychology, Faculty of Psychology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
عزت الله احمدی
Department of Psychology, Faculty of Psychology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
رضا عبدی
Department of Psychology, Faculty of Psychology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :