نقش چابکی سازمانی در ارتباط فناوری اطلاعات و ارتباطات با عملکرد شغلی آموزشگران هنرستان ها و مرکزهای آموزش کشاورزی کرمانشاه

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 194

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ITVHE-14-61_004

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1401

چکیده مقاله:

پیچیدگی زندگی بشر در دنیای امروز برخورداری از توانایی و قدرت ناشی از دانایی را منوط به بهره برداری از ابزارهای نوین انتقال به منظور دسترسی در این عرصه زمانی کرده است. پژوهش توصیفی-همبستگی حاضر با هدف بررسی ارتباط بین فناوری اطلاعات و ارتباطات با عملکرد شغلی آموزشگران هنرستان ها و مراکز آموزش کشاورزی استان کرمانشاه به واسطه نقش میانجی چابکی سازمانی انجام شد. افراد مشارکت کننده در این پژوهش آموزشگران هنرستان ها و مراکز آموزش کشاورزی استان کرمانشاه به شمار ۲۶۷ نفر بودند (N=۲۶۷)که با توجه به تعداد آنها سرشماری شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد فناوری اطلاعات و ارتباطات محمودی (۱۳۹۲)؛ پرسشنامه عملکرد شغلی پاترسون (۱۹۹۰) و پرسشنامه چابکی سازمانی شریفی و ژانگ (۲۰۰۲) استفاده شد. روایی صوری و ظاهری ابزار پژوهش به تایید ۷ نفر از اعضای هیات علمی که دارای تجربه در زمینه موضوع بودند، رسید و اصلاحات مورد نظر در پرسشنامه اعمال شد. روایی همگرای پرسشنامه نیز از طریق محاسبه (AVE) انجام شد که معادل ۷۸/۰ به دست آمد. پایایی ابزار پژوهش از طریق ضریب تتای ترتیبی (۸۷/۰-۸۳/۰Ө= ) با استفاده از نرام افزار R بررسی شد که برای بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات ۸۳/۰، قسمت عملکرد شغلی ۸۶/۰، چابکی سازمانی ۸۵/۰ و به صورت کلی ۸۷/۰ به دست آمد. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSSwin۲۲ و Smart PLSwin۳ استفاده شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسن نشان داد که بین توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و چابکی سازمانی، همچنین بین چابکی سازمانی و عملکرد شغلی آموزشگران کشاورزی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان متغیر مستقل بر روی دو متغیر وابسته یعنی عملکرد شغلی و چابکی سازمان به صورت معنی داری تاثیرگذار بود. به طوری که فناوری اطلاعات و ارتباطات ۵۷ درصد از کل واریانس عملکرد شغلی و ۳۴ درصد از کل واریانس چابکی سازمانی را تبیین نمود.

کلیدواژه ها:

فناوری اطلاعات و ارتباطات ، هنرستان ها و مراکز آموزش کشاورزی ، چابکی سازمانی ، عملکرد شغلی

نویسندگان

زهرا کرانی

استادیار گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :