بررسی و تحلیل امنیت اجتماعی گردشگران خارجی در شهر اصفهان مطالعه تطبیقی: مناطق 9 و 3

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی آرمان شهر ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANIANUTOPIA01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد خادم الحسینی

هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

زهرا شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغزافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

مهتاب صفی خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

ناهید السادات میر عنایت

کارشناس گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

جغرافیا علم انسانی تر کردن انسان ها است. و از مهمترین اهداف آن تلاش جهت برقراری عدالت فضایی برای رسیدن به توسعه ی پایدار می باشد. گردشگری بزرگترین و پررونق ترین صنعت جهان است، انتظار می رود که در قرن بیست و یکم نیز این صنعت پیشتاز بوده و سیر صعودی آن ادامه یابد. گردشگری یک قدرت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بزرگ و البته پدیده ای بسیار سیاسی است. امنیت و گردشگری دو مقوله وابسته به یکدیگر در ارتباط تنگاتنگ در مناسبات داخلی و خارجی هستند. امنیت و گردشگری در تعامل دوجانبه هم می توانند تأثیر افزایشی بر هم داشته باشند و هم تأثیر کاهشی. به این معنا که افزایش (یا کاهش) امنیت، باعث رونق (یا رکود) گردشگری خواهد شد و بالعکس، بنابراین گردشگری ارتباط مستقیم با مقوله امنیت است. ایجاد امنیت، تسهیلات و ارائه امکانات رفاهی و خدماتی لازم به گردشگران از جمله وظایف اصلی دولت ها نسبت به جریان گردشگری می باشد. روش تحقیق در این مقاله از روش مطالعات توصیفی- تحلیلی استفاده شده و جامعه آماری مورد نظر گردشگران خارجی مناطق 3 و 9 شهر اصفهان می باشند. جهت بررسی وجود یا عدم وجود تفاوت و مقایسه در دو منطقه از آزمون همبستگی من- ویتنی (آزمون U) استفاده شده است. در واقع از این آزمون برای مقایسه میانگین دو یا چند جامعه استفاده می شود. فرضیه این پژوهش: امنیت اجتماعی و فرهنگی برای گردشگران خارجی در مناطق 3 و 9 اصفهان متفاوت است. و نتایج حاصل از آزمون نشان دهنده ی تابید فرضیه می باشد و نشان می دهد که امنیت اجتماعی و فرهنگی در منطقه 3 اصفهان بیشتر از منطقه 9 می باشد و علت آن وجود مراکز گردشگری بیشتری در منطقه 3 است.

کلیدواژه ها

امنیت، گردشگران خارجی، شهر اصفهان، مناطق 3 و 9

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.