عملکردهای بیولوژیکی برخی ترکیبات فعال زیستی کلیدی انگور (Vitis vinifera L.) در مهار سرطان پستان: یک مطالعه مروری نقلی
محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 15، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 244
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJBD-15-4_007
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: رژیم غذایی از جمله عوامل محیطی است که نقش مهمی درخطر ابتلا به سرطان پستان دارد. انگور یکی از پر تولیدترین میوه ها در جهان؛ با منبع ارزشمندی از ترکیبات فعال زیستی، کنترل کننده تکثیر و رشد سلولهای سرطانی پستان است.
روش بررسی: تحقیق مروری نقلی حاضر بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از منابع جستجوگر اینترنتی فارسی و انگلیسی Pub Med، Google Scholar, Google، Science Direct و Scopus طی سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۲؛ و با استفاده از واژه های کلیدی سرطان پستان، ترکیبات فعال زیستی و انگور انجام شد.
نتیجه گیری: اقدامات پیشگیرانه به کمک ترکیبات طبیعی انگور مانند رزوراترول، ترپنوئیدها، اسید اولئانولیک، کاتچین ها، پروآنتوسیانیدین ها، آنتوسیانین ها، آنتوسیانیدین ها، کاروتنوئیدها و فلاونولها نشان دهنده نقش احتمالی آن ها در درمان سرطان پستان از طریق مهار رگ زایی، توقف چرخه سلولی، القای آپوپتوز، حذف رادیکال های آزاد و سایر فعالیتهای ضد توموری است.
یافته ها: نتایج بررسی ها نشان داد ترکیبات فعال زیستی انگور به دلیل فعالیت های بیولوژیکی متعدد؛ ازجمله توانایی آنها در کاهش استرس اکسیداتیو، مهار سنتز DNA، توقف چرخه تقسیم سلولی، تحریک آپوپتوز و مرگ سلول های سرطانی با مسیرهای سیگنال دهی متعددی که در ایجاد یا از بین بردن تومور درگیر هستند، تعامل دارند و در پیشگیری و درمان سرطان پستان موردتوجه خاص قرار دارند.
کلیدواژه ها:
Cancer ، Breast ، Apoptosis ، Metabolites ، Vitis vinifera ، سرطان ، پستان ، آپوپتوز ، ترکیبات فعال زیستی ، انگور
نویسندگان
فیروزه علویان
Department of Science, Farhangian University, Tehran, Iran
سعیده قیاسوند
Department of Biology, Faculty of Science, Malayer University, Malayer, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :