بررسی رابطه بین شفافیت سازمانی با سلامت اداری معلمان مدارس دخترانه دوره ابتدایی شهر ابهر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH01_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه یوسفلی

کارشناسی ارشد، فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه بوعلی سینا، اداره آموزش و پرورش شهرستان ابهر، آموزشگاه سمیه

معصومه بیگدلی

کارشناسی روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور قیدار، اداره آموزش و پرورش شهرستانقیدار

نفیسه میرزاآقاخانی

کارشناسی ارشد، راهنمایی و مشاوره، دانشگاه آزاد ابهر، اداره آموزش و پرورششهرستان ابهر

سیدمهدی موسوی واسعی

کارشناسی حقوق، دانشگاه پیام نور زنجان، اداره آموزش و پرورش قیدار

رباب گنج خانلو

کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد ابهر، اداره آموزش و پرورش شهرستان ابهر

چکیده

هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین شفافیت سازمانی با سلامت اداری معلمان مدارس دخترانه دوره ابتدایی شهر ابهر بود. روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بوده و جامعه آماری آن، شامل کلیه معلمان مدارس دخترانه دوره ابتدایی شهر ابهر بود که با استفاده از فرمول کوکران ۱۱۹ که نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای تک مرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد شفافیت سازمانی راولینز (۲۰۰۸) و سلامت اداری هوی وفیلدمن (۱۹۹۶) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون T، ضریب همبستگی و رگرسیون) استفاده شد. یافته ها نشان داد که میانگین مشاهده شده سلامت اداری بیش از میانگین نظری جامعه بود .(p≥۰/۰۵) همچنین بین شفافیت سازمانی و مولفه های آن با سلامت اداری رابطه مثبت و معناداری وجود داشت .(p≥۰/۰۵) نتایج ضریب رگرسیون نیز نشان داد که از بین مولفه های شفافیت سازمانی، پاسخگویی و مشارکت پیشبینی کننده قویتری برای سلامت اداری بود .(p≥۰/۰۵) بنابراین با توجه به یافته ها به سیاستگذاران و مدیران نظامهای آموزشی پیشنهاد میگردد با پیاده سازی نظام شایسته سالاری و آموزش و بهسازی مستمر نیروی انسانی زمینه تداوم و گسترش شفافیت و سلامت اداری را فراهم سازند.

کلیدواژه ها

شفافیت سازمانی، سلامت اداری، معلمان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.