بررسی تاثیر استفاده از رسانه بر یادگیری دانش آموزان استثنایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره چاقوساز

محمد عبدی فتح آباد

سمانه نعمتی

حسن یوسفی

چکیده

مسئله و هدف مورد مطالعه تحقیق:هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از رسانه و هوشمند سازی مدارس استثنایی در یادگیری دانش آموزان استثنایی بوده است.روش بررسی تحقیق:جامعه آماری تحقیق: شامل ۱۲۰۰۰ کودک استثنایی استان فارس می باشد.نمونه تحقیق: جمعا شامل ۱۸۰ نفر از دانش آموزان استثنایی استان فارس می باشد.روش نمونه گیری: در این تحقیق با توجه به حجم جامعه مادر از روش نمونه گیری ناحیه ای یا خوشه ای استفاده شده است.ابزار و روش تحلیل آماری: ابزار استفاده شده در این تحقیق پرسشنامه می باشد و برای تحلیل آماری از روش تجزیه و تحلیل توصیفیاستفاده شده است.یافته ها و نتیجه ها:نتایج پژوهش نشان داد که با استفاده از محتوای چندرسانهای طیف وسیعتری از حواس دانش آموزان و کودکان استثنایی در فرآیندیاددهی- یادگیری درگیر شده و فرآیند یادگیری عمیق تر میشود. به عبارتی علاوه بر افزایش کارایی کلاس استفاده از نرم افزارهایگوناگون به دلیل به کارگیری حواس شنیداری و دیداری به یادگیری کودکان استثنایی کمک می کند. رسانه به دانش آموزان اجازه میدهد فراتر از برنامه های درسی خود گام بردارند و تاکید بیشتری برمهارت تفکر ویادگیری عمیق کودکان استثنایی دارد. همچنین باهوشمندسازی مدرسه تعاملات بین دانش آموزان استثنایی و معلمان کودکان استثنایی بیشتر شده و این امر می تواند منجربه اشتراکتجربیات موفق بین آنها گردد. بنابراین آموزش و پرورش با ایجاد بسترهای مورد نیاز جهت هوشمند سازی کلاس ها در مدارس استثناییمی توانند ازمزایای این روش آموزش برای آموزش کودکان و دانش آموزان استثنایی استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

رسانه، مدرسه، یادگیری، دانش آموز، استثتایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.