بررسی تاثیر امواج مافوق صوت در رنگرزی پارچه پنبه ای با رنگ راکتیو

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,404

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NTEC06_099

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1391

چکیده مقاله:

با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از امواج فراصوت به عنوان یکی از مبانی اساسی علم فیزیک و کاربرد های وسیع آن در صنعت و پزشکی، پژوهشگران علم نساجی بر آن شدند تا از این امواج در صنعت نساجی نیز استفاده نمایند و این تحقیقات از دهه پنجاه آغاز و تاکنون نیز ادامه دارد و دستاورد این پژوهش ها استفاده وسیع از امواج فراصوت در فرایندهای شستشو، سفید گری، مرسریزاسیون و رنگرزی شده است. از آنجا که حفظ محیط زیست یک مسئله مهم در جهان امروز است و همان طور که می دانیم قسمت رنگرزی و تکمیل کارخانجات نساجی به علت استفاده از رنگ ها و مواد کمکی و شمیایی بالاترین آلودگی را در این کارخانجات تولید می نمایند. این امر ما را مقید می سازد که روش های جدیدی که دارای حداقل آلودگی زیست محیطی هستند استفاده نماییم. که استفاده از امواج فراصوتی در نساجی با همین هدف می باشد.در این تحقیق به جهت بهبود رنگرزی کالاهای پنبه ای با رنگ های راکتیو گرم از روش رنگرزی فراصوت در فرکانس 35کیلو هرتز استفاده شد. که براساس مقایسه این تکنیک رنگرزی با روش رنگرزی متدوال ضمن افزایش جذب، ثبات رنگرزی در این کالا بهبود یافته و از لحاظ ثبات شستشویی تغییر قابل ملاحظه ای مشاهده نشد و لیکن میزان ثبات نوری و ضخامت پارچه در محدوده فشار های مورد نظر در روش رنگرزی فراصوت افزایش چشمگیری از خود نشان می دهد

نویسندگان

محمد میر جلیلی

یزد دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی

محمدعلی شیر غلامی

یزد دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ا. عبدالله، ماشین های اولتراسونیک تئوری و کاربردی، انتشارات دانشگاه ...
  • M.Vouters, P. Rumeou, P. Tirce, S. costes, "Ultra Sound An ...
  • Environmentl Requests and Quality for Textile Finishing ", Ultra Sonic ...
  • V.G Vachmene, V.E.J Blanchard , A.H Lambert, Textile Colorist and ...
  • نمایش کامل مراجع