اثر پروتاز روی کالای پشمی و بهبود استحکام آن

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,308

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NTEC06_058

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1391

چکیده مقاله:

آنزیم هایی که در نساجی به کار می روند اغلب از نوع واکنش های هیدرولیزی هستند و آنزیمهای مورد استفاده روی پشم می توانند خواصی چون ضدنمدی، بالا بردن جذب رنگ، کاهش جمع شدگی، کاهش الیاف مرده، افزایش سفیدی، از بین بردن لکه های پروتئینی و غیره را ایجاد نمایند. آنزیم ها می توانند به منظور ایجاد فرایندهای جایگزین سازگار با محیط زیست مورد استفاده قرار گیرند، از آنجایی که پشم بطور عمده از ترکیبات پروتئینی می باشد و پروتئازها عمدتا برای اصلاح الیاف پشم مورد استفاده قرار گرفته اند. کیوتیکل و کورتکس در الیاف پشم می توانند بوسیله آنزیم های پروتئولیتیکی اصلاح شوند، بعلاوه این عملیات، خواص سطحی الیاف را از طریق کاهش طبیعت هیدروفوبیکی اصلاح کرده و خواصی نظیر جذب رنگ، مقاومت در برابر جمع شدگی و هدایت الکتریکی را بهبود می بخشند. در این تحقیق، پارچه های پشمی عملیات شده با آنزیم پروتئاز در شرایط عملیات ملایم یعنی دردمای 50-60 درجه سانتیگراد و 5-8=pH مورد بررسی قرار گرفته اند.ضعف عملیات آنزیمی با پروتئاز، حمله هیدرولیتکی است که به سطح الیاف محدود نمی شود و آنزیم به داخل لیف نفوذ کرده و باعث افت غیرقابل قبول در مقاومت پارچه می شود، از این رو، کنترل واکنش نقش بسیار مهمی در تکمیل آنزیمی پشم ایفا می کند. به هر حال عملیات آنزیمی با پروتئاز با کاهش استحکام الیاف همراه است.بررسی های انجام شده نشان می دهد که ترانس گلومینازها یک خانواده از آمینو آسیل ترانسفراز هایی هستند که انتقال آسیل بین گلوتامین با پیوند پپتیدی و یک آمین نوع اول مناسب را تسریع می کنند و در اکثر موارد به پیوند کراس لینک پروتئین ها میشود. در نتیجه اگر ترانس گلوتامیناز به تنهایی یا بعد از پروتئاز در دمای C° 37 و 8= pHروی پشم عمل شود، منجر به افزایش مقاومت پارچه می گردد. به این ترتیب، ترانس گلوتامینازها می توانند اثرات منفی عملیات آنزیمی با پروتئاز یعنی کاهش استحکام پارچه را جبران نمایند.هدف از این تحقیق بررسی تغییرات ایجاد شده روی کالای پشمی در اثر عملیات آنزیمی با پروتئاز و استفاده از آنزیم ترانس گلوتامیناز برای رفع معایب حاصل از آنزیم پروتئاز بوده است.

نویسندگان

مجید منتظر

دانشکده نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

افسانه رامین

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • G .Mazzuchetti & C.Vineis, , : , _ Study of ...
  • C _ Cilvia, M .Prabaharan & G.Gubitz _ , "Treatment ...
  • J.Cortez & P.Bonner , , ، "Tran sglutaminase Treatment On ...
  • J.Cortez & P.Bonner, , :Application of Tran sglutaminase in the ...
  • نمایش کامل مراجع