نقش میانجی صمیمیت زناشویی در ارتباط بین خودمتمایزسازی و سبک های دلبستگی با رضایت جنسی در زنان پرستار
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 10، شماره: 4
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 364
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-10-4_009
تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: پرستاران نقش مهمی در سلامت هر جامعهای بر عهده دارند، که با توجه به حجم کاری زیاد و خسته کننده آنان در محیط کار، برخی مواقع نمیتوانند به خوبی مسائل مرتبط با جنسی را در زندگی خود را حل نمایند. این موضوع میتواند منجر به کاهش کیفیت روابط زناشویی در زندگی آنان منجر شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش میانجی صمیمیت زناشویی در ارتباط بین خودمتمایزسازی و دلبستگی با رضایت جنسی در پرستاران انجام گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع همبستگی با روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمام زنان پرستار بیمارستان های شهر یزد در سال ۱۳۹۶ بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، ۲۰۰ نفر از آن ها برای پژوهش انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های خودمتمایزسازی اسکورن و فریدلندر (۱۹۹۸)، سبک دلبستگی کولینز و رید (۱۹۹۰)، صمیمیت زناشویی واکر و تامپسون (۱۹۸۳) و رضایت جنسی هادسون، هریسون و کروسکاپ (۱۹۸۱) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرمافزار SPSS-۲۱ و مدل یابی Amos-۲۴ استفاده شد.
یافته ها: یافتهها نشان داد دلبستگی ایمن (۰۰۱/۰ > P)، دلبستگی اجتنابی (۰۱/۰ > P) و صمیمیت زناشویی (۰۰۱/۰ > P) تاثیر مستقیم معناداری بر رضایت جنسی میگذارند. همچنین دلبستگی اجتنابی (۰۱/۰ > P) و دوسوگرا (۰۵/۰ > P) بر صمیمیت زناشویی اثر مستقیم و معناداری دارد. دلبستگی اجتنابی (۰۱/۰ > P) و دوسوگرا (۰۵/۰ > P) از طریق صمیمیت زناشویی بر رضایت جنسی تاثیر غیر مستقیم دارد. اثر غیرمستقیم خود متمایزسازی و دلبستگی ایمن به واسطه صمیمیت زناشویی بر رضایت جنسی به لحاظ آماری معنادار نیست (۰۵/۰ < P). همچنین اثر مستقیم خود متمایز سازی و دلبستگی ایمن بر صمیمیت زناشویی معنادار نشده است (۰۵/۰ < P).
نتیجه گیری: استفاده از آموزش های موثر جهت تعدیل سبک دلبستگی و ارتقاء صمیمیت زناشویی پرستاران می تواند به افزایش رضایت جنسی پرستاران کمک نماید و درمانگران نیز می توانند با به کارگیری این راهبردها به نتایج مطلوبی دست یابند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرزانه عباسپور
Ardakan University
فاطمه بهجتی اردکانی
Ardakan University
یاسر رضاپور میرصالح
Ardakan University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :