تاثیر پذیرش - عمل و نشخوار فکری بر کارکرد جنسی زنان از طریق تحمل پریشانی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 63
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJSPH-18-1_005
تاریخ نمایه سازی: 27 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: یکی از مشکلات متداول در بین زنان متاهل مشکلات مربوط به کارکرد جنسی است. در بین مراجع کنندگان به مرکز مشاوره مشکلات جنسی درصد بالایی را به خود اختصاص میدهد. بررسی عوامل موثر بر کارکرد جنسی میتواند راهبردهای مناسبی برای برطرف کردن این مشکلات ایجاد کند. بنابراین در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر متغیرهای پذیرش و عمل و نشخوار فکری بر کارکرد جنسی زنان از طریق تحمل پریشانی پرداخته شده است.
روش کار: جامعه پژوهش شامل زنان مراجعه کننده به کلینیک های شهر اصفهان در سال ۱۳۹۷ بودند که به صورت در دسترس انتخاب و به پرسشنامه های تجارب جنسی آریزونا(ASEX) ، پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (۲۰۰۵)، پرسشنامه پذیرش و عمل ویرایش بوند و همکاران (۲۰۱۱) و پرسشنامه نشخوار فکری قربانی، واتسون و هریس (۲۰۰۸) پاسخ دادند. یافته های پژوهشی به وسیله نرم افزار smart PLS و با روش معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافته های پژوهشی نشان داد متغیر تحمل پریشانی می تواند بین متغیرهای کارکرد جنسی و تعهد و پذیرش و نشخوار فکری نقش متغیر میانجی را ایفا نماید (P<۰/۰۵). همچنین یافته های پژوهشی نشان داد تعهد و پذیرش و نشخوار فکری با کارکرد جنسی و تحمل پریشانی رابطه دارد (p<۰/۰۱) و تحمل پریشانی بر کارکرد جنسی زنان تاثیر دارد (p<۰/۰۱).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج میتوان بیان نمود کارکرد جنسی از عوامل گوناگونی تاثیر میپذیرد که در این میان میتوان به پذیرش و عمل، نشخوار فکری و تحمل پریشانی اشاره نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اکرم دهقانی
PhD. Assistant Professor, Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
آمنه دشتستان نژاد
PhD. Student, Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
زهرا بت شکن
PhD. Student, Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
شیوا اخوان
PhD. Student, Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :