بررسی کارآفرینی سازمانی و حرکت به سمت کارافرینی اجتماعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، اخلاق و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MEBCONF03_238
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید جواد معصومی

گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لارستان، لارستان، ایران

سعید شادمان

گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لارستان، لارستان، ایران

چکیده

هنگامی که فعالیت کارآفرینی توسط فرد یا گروه کارآفرین در داخل یک سازمان انجام بگیرد، به آن کارآفرینی سازمانی گویند. در این حالت فرد یا گروه کارآفرین از قابلیت ها و امکانات یک سازمان استفاده کرده و اقدام به فعالیت کارآفرینی به عنوان فعالیتی با وابستگی سازمانی می نماید.بدون تردید سازمان های کنونی با ظهور تکنولوژی های جدید همراه با عمر کوتاه و تحول ها و تهدیدهای گسترده بین المللی مواجه هستند؛ از این رو تضمین و تداوم حیات و بقای سازمان ها نیازمند یافتن راه حل ها و روش های جدید مقابله با مشکل هاست که این امر با نوآوری و کارآفرینی امکان پذیر است. کارآفرینی موتور توسعه اقتصادی است و برای راه اندازی این موتور دولت ها موظف به حمایت های مالی، آموزشی، اطلاعاتی و برداشتن موانع از سرراه کارآفرینان می باشند. سازمان ها نیز چنانچه بخواهند در آینده و در بحث رقابت تداوم داشته و به فعالیت خود ادامه دهند باید با توجه به مقولاتی که در ویژگی های سازمان های آینده مطرح است، بتوانند خود را وفق داده و با توجه به آنها بحث کارآفرینی را مدنظر داشته و سازمان خود را به یک سازمان کارآفرین تبدیل کنند. سازمان ها چنانچه می خواهند از رویکرد کارآفرینی برای نیل به بقا و رد استفاده نمایند، می بایست با مدیریت عوامل زمینه ای و ساختاری، شرایط را برای بروز رفتار کارآفرینی فراهم نمایند. برای اجرای درست استراتژی کارآفرینی، می بایست از ابزار مدیریت استراتژیک کارآفرینی استفاده نمایند. در مقاله حاضر، به بررسی تعاریف کارآفرینی، تاریخچه کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، کارآفرینی اجتماعی، سازمان الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.