ارائه الگوی ساختاری پیش بین نتایج شغلی بر اساس عوامل فشارزای نقش شغلی با میانجی گری برانگیختگی استرس در پرستاران غرب استان مازندران
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 17، شماره: 5
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 150
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-17-5_006
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: یکی از شرایط مهم برای حفظ نیروی کار ماهر، ایجاد یک محیط کار سالم و ایمن است که از طریق آن پیامدهای منفی شغلی کاهش یافته و نتایج مثبت شغلی نیروی انسانی ماهر سازمانها و موسسات افزایش مییابد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل فشارزای نقش شغلی با توجه به میانجیگری برانگیختگی استرس بر نتایج شغلی پرستاران انجام شد.
روش کار: جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه پرستاران شاغل در بیمارستانهای غرب استان مازندران (۱۸۷۸ نفر در سال ۱۳۹۸) بودند که از میان آنان به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای ۳۵۲ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه استرس شغلی ریزو و هوس (۱۹۷۰)، پرسشنامه رضایت شغلی کارکنان لینز (۲۰۰۳)، پرسشنامه استاندارد تمایل به ترک شغل لانگو و مارو(۲۰۱۱)، پرسشنامه استاندارد عملکرد شغلی کارکنان متاویلدو و اسکوتر (۱۹۹۴)، و مقیاس برانگیختگی استرس اسمیت و همکاران (۲۰۱۲) استفاده شد. دادهها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری از طریق برنامه نرمافزار SPSS-۲۴ و Amos-۲۴تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج تحلیل مسیر نشان داد که برازش مدل مورد نظر مناسب است. همچنین نتایج نشان داد که عوامل فشارزای نقش شغلی و آمایه ذهنی اثر مستقیم و معناداری بر نتایج شغلی دارند. همچنین برانگیختگی استرس اثر غیر مسقیم و معناداری بر نتایج شغلی دارد.
نتیجهگیری: با توجه به نقش مهم برانگیختگی استرس بر نتایج شغلی پرستاران توجه به این امر برای مدیران و مسئولین مراکز بهداشتی ضروری به نظر میرسد، بنابراین بررسی علل و راهکارهای مناسب جهت کاهش استرس شغلی پیشنهاد میگردد. برگزاری کارگاههای آموزشی در خصوص آموزش راهکارهای مقابله با استرس ، میتواند در بهبود عملکرد شغلی پرستاران موثر باشد.
کلیدواژه ها:
Job role stressors ، Job outcomes ، Stress arousal ، برانگیختگی استرس عوامل فشارزای نقش شغلی ، نتایج شغلی
نویسندگان
سهیلا اسعدی
Rudehen Unit, Islamic Azad University
افسانه طاهری
Rudehen Unit, Islamic Azad University
خدیجه ابوالمعالی
Rudehen Unit, Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :