تاثیر حوزه مسکن و سیاستهای مسکن مهر بر رشد اقتصادی ایران (۱۳۹۶:۱۳۵۶)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 268
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPA-12-3_010
تاریخ نمایه سازی: 24 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه: بخش مسکن در چهار دهه سیاست گذاری، فراز و نشیب های زیادی را به همراه داشته است. سیاست هایی که گاه باعث رونق و رشد ساخت وساز شده و گاه این بخش را با رکود سنگین مواجه کرده اند رویکرد دولت هشتم و نهم در بخش مسکن با سیاست هایی مانند زمین صفر دنبال شد و با قوانینی همچون لایحه ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن به راهکارهایی اجرایی همانند طرح مسکن مهر انجامید.هدف: هدف این پژوهش بررسی تاثیر حوزه مسکن و سیاست های مسکن مهر بر رشد اقتصادی ایران که در بازه زمانی ۱۳۵۶ تا ۱۳۹۶ مورد بررسی قرار گرفته اند.روش تحقیق: روش جمع آوری داده ها در این تحقیق آرشیوی است. در این پژوهش از نرم افزار Eviews ۱۰، و مدل رگرسیونی حداقل مربعات معمولی (OLS)، برای آزمون فرضیهها استفاده شده است. جامعه آماری در این تحقیق اقتصاد ایران می باشد و حجم نمونه بررسی اقتصاد ایران از سال ۵۶ الی ۹۶ بوده است. اطلاعات و داده های مالی موردنیاز برای محاسبه متغیرها از بانک اطلاعاتی سایت بانک مرکزی و سایت اداره آمار و سایت بانک مسکن جمع آوری می گردد.یافته ها: نتایج فرضیه اصلی پژوهش در سطح اطمینان ۹۵ درصد حاکی از آن است که سیاست گذاری دولت در بخش مسکن بر رشد اقتصادی تاثیر معنی داری ندارد. اما نتایج این پژوهش در فرضیه های فرعی نشان می دهد که سیاست گذاری دولت در بخش مسکن بر موجودی سرمایه و جمعیت فعال تاثیر معنی داری دارد، اما بر کسری بودجه تاثیری معناداری ندارد.نتیجه: شناخت بازیگران این بازار و شاخص های تاثیرگذاربرآن می تواند منجر به تصمیم گیری آگاهانه دراین بخش شود. دربرهه کنونی که شرایط اقتصادی و سیاسی پیچیدگی بالایی دارد و از طرفی با افزایش قیمت ارز، تعادل های اقتصادی کشور دستخوش تغییرات شده است، لزوم بهره گیری ازاین شناخت از اهمیت بیشتری برخوردار است. دانستن این موضوع که روند آینده بازارمسکن برای فعالان مخاطرات وفرصت هایی روبه روخواهد نمود، و کمک می کند تصمیم گیری با دقت بیشتری انجام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امید قاسم زاده عقیانی
دانشجوی دکتری سیاست گذاری عمومی،واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی. تهران. ایران
علیرضا سلطانی
استادیار گروه علوم سیاسی ,واحد تهران مرکزی. دانشگاه آزاد اسلامی .تهران. ایران. (نویسنده مسئول) omidghasemzadeh۴۴۴@yahoo.com
عبدالمجید جلایی
استاد گروه اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان. کرمان. ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :