تاثیر معنویت بر تاب آوری زنان
محل انتشار: فصلنامه اسلام و سلامت، دوره: 6، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 283
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IAHJ-6-2_007
تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: زنان نقش اساسی و اصلی در خانواده ایفا می کنند و باید در مسائل و سختی های زندگی، انعطاف پذیری و تاب آوری بالایی داشته باشند؛ بنابراین با توجه به اینکه بعد معنویت در زندگی افراد اهمیت بسیاری دارد، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر معنویت بر تاب آوری زنان انجام شده است.
مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر مروری بود. این مطالعه با مرور منابع منتشر شده به زبان فارسی در پایگاه های Magiran، SID، Barakat و به زبان انگلیسی در پایگاه های PubMed، Library of Cochrane، Scopus، Google Scholar و Embase انجام شد. جستجو با استفاده از کلیدواژه های Spirituality، Spirituality therapy، Resilience و Women در محدوده سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ (۱۳۷۹ تا ۱۴۰۰) جستجو شد. در انتها از ۱۴۴ مقاله جستجو شده، ۹ مقاله مرتبط با هدف، مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات بر اساس نوع مداخله در دو گروه قرار گرفتند. این دو گروه شامل معنویت درمانی فردی و گروهی بود.
یافته ها: مطالعاتی که بر روی زنان در شرایط بحران انجام شد شامل ۴ مطالعه بود: مطالعه بر روی زنان در پاندمی کووید-۱۹، زنان مطلقه، زنان دارای همسر معتاد و افرادی که یکی از اعضای خانواده آنان در بخش ICU بستری شده بود. در ۴ مطالعه دیگر به بررسی معنویت درمانی بر زنان مبتلا به بیماری های خاص همچون ابتلا به سرطان پستان، لوپوس اریتماتوز سیستمیک و مالتیپل اسکلروزیس پرداخته شد. نتایج حاصل از مطالعات نشان داد معنویت درمانی موجب افزایش تاب آوری، بهبود نگرش و تفسیر فرد نسبت به بیماری و زندگی می شود.
نتیجه گیری: در حقیقت معنویت درمانی موجب آرامش درونی و تقویت برنامه ریزی جهت رسیدن به اهداف می شود. معنویت به افراد کمک می کند تا وقایع منفی زندگی را به شیوه متفاوتی ارزیابی کند. در نتیجه معنویت حس قوی تری از کنترل ایجاد می کند که از این طریق به سازگاری روانی کمک می کند. پیشنهاد می شود کارکنان بهداشتی و ارائه دهندگان خدمات سلامت از این مداخله برای تهیه بسته های آموزشی جهت افزایش تاب آوری زنان در زمان بحران و بیماری های خاصی چون سرطان، لوپوس اریتماتوز سیستمیک و مالتیپل اسکلروزیس استفاده نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه پوربرار
Student Research Committee, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
طاهره یعقوبی
Traditional Medicine Research Center, Addiction Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :