وجهیت: از نشانه شناسی آموزشی-تربیتی و رهیاری نشانه شناختی تا زبان شناسی آموزشی-تربیتی و رهیاری هستی شناختی/زبان شناختی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دستاوردهای نوین در آموزش، ادبیات، و مترجمی زبان انگلیسی
  • کد COI اختصاصی: RDELTLT02_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لاله مولایی

دانشجوی مقطع دکترا رشته زبانشناسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران؛

چکیده

هدف از پژوهش حاضر این است تا با رویکردی ترارشته ای در دنیایی ترامدرن (واژه ای برگرفته از سیف، ۲۰۱۷)، و با اتخاذ روشی توصیفی-تحلیلی، وجهیت را، که به طور کل گرا و یکپارچه در ارتباط با حوزه هایی مانند هیجان و بدنمندی است، در اختیار گرفته و نقش زبان و کاربست آن را در بافت های آموزشی-تربیتی، پرورشی، نهادی و حرفه ای مطرح کند. البته، این نقش از رهگذر میانجی گری فرایند و رشته ره یاری، و با دیدگاهی به انسان به مثابه یک کل، می تواند به سبک و مهارت های زندگی روزمره افراد نیز مربوط شود و مضامینی نظیر رشد، یادگیری، تغییر، تحول و حل مسئله را پوشش دهد. وجهیت، در اینجا به طور خاص، به نظریه وجوه بازمی گردد که از اصحاب وجه نشات گرفته و به نشانه شناسی گفتمان فونتی (۲۰۰۳)، و همچنین، به نشانه شناسی آموزشی-تربیتی گسترش یافته است. مطالعه پیش رو، در قلمرو نشانه شناسی گفتمان فونتنی (۲۰۰۳)، به بررسی وجهیت در بافت گفتمانی-تعاملی ره یاری پرداخته، که این امر ما را، از سویی، به سمت قلمرو نشانه شناسی آموزشی-تربیتی، و از سویی دیگر، در جهت ره یاری نشانه شناختی سوق می دهد. به علاوه، این نوشته همین کاربست از وجهیت در بافت ره یاری را به قلمرو زبان شناسی آموزشی-تربیتی و ره یاری هستی شناختی/زبان شناختی نسبت خواهد داد. درنهایت، پیشنهاد پژوهش حاضر معرفی دستاوردهایی حاصل از فعالیت ها و پژوهش هایی در راستای مطالعه پیش رو است که برخی از آن ها از این قرارند: خلق و معرفی الگوها، روش ها، گرایش ها و رشته های جدید دانشگاهی؛ خلق ظرفیت های انسانی؛ شبکه سازی در زمینه دانش؛ کارآفرینی و اشتغال زایی در حوزه های بسیاری ازجمله نشانه شناسی، زبان شناسی، آموزش و تربیت، علوم تربیتی، و جز آن.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.