مدیریت تداخل سرویس های پهن باند ماهواره ای متحرک و چالش های پیش رو
محل انتشار: فصلنامه عصر برق، دوره: 9، شماره: 17
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 285
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KEEE-9-17_001
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1401
چکیده مقاله:
تقاضای روز افزون استفاده از سرویس های پهنباند برای ادوات متحرک، موجب شکل گیری فناوری (Earth Station In Motion) گردید. این سرویس ها در خودروها، قطارها و ناوهای هوایی و دریایی قابل استفاده است. (International Telecommunication Union) و بسیاری از رگولاتورهای مخابرات منطقه ای و ملی در حال توسعه استانداردها و مقررات هستند به طوری که با رعایت آنها توسط ESIM، تداخل های یاد شده تا حد امکان تعدیل می یابد. در WRC ۲۰۱۵ باند اختصاص داده شده به و ۲۹.۵-۳۰ تعیین شد. علاوه برآن در WRC ۲۰۱۹ باند اختصاص داده شده به ESIM به ۱۷.۷-۱۹.۷ و ۲۷.۵-۲۹.۵ توسعه یافت و بررسی رگولاتوری و ملاحظات تداخل آن توسط کشورهای مختلف مطرح و ثبت گردید. در WRC۲۰۲۳ این موارد مطروحه، تکمیل و نیز استفاده از ESIM در منظومه های ماهواره ای غیر زمین آهنگNon-GEO) FSS) در باند فرکانسی ۱۷.۷-۱۹.۷ و ۲۷.۵-۲۹.۵ بررسی خواهد شد. این تصمیمات در حالی گرفته شده است که سرویسهای متعددی از قبل در حال استفاده از بخشی یا تمام باند فرکانسی اختصاص یافته به ESIM بودهاند. ارایه دهندگان سرویس، اپراتورها و رگولاتورها ملاحظات مربوط به تداخل و فرآیندهای مجوزدهی را تا حد زیادی در این سال ها پیش برده اند و کماکان این بررسی ها به روش های مختلف ادامه دارد. در این پژوهش به بیان مقدمه و معرفی اجمالی از ESIM پرداخته شده است و پس از ارائه مختصر در خصوص چگونگی بررسیها و تحلیلهای صورت گرفته به منظور استخراج الزامات کنترل تداخل ESIM در مستندات و نشستهای ITU، سناریوهای اولیه برای تحلیل های موردنیاز تداخل، بیان شده است. در ادامه، فناوری مرکز کنترل و مانیتورینگ شبکه ( NCMC) به همراه ایستگاه های پایش و مانیتور طیف رادیوفضایی و سامانه Geoloction و چالش های پیاده سازی آن ها به طور مختصر شرح داده شده است. در نهایت، با توجه به ضرورت ارائه سرویس ESIM در آینده نزدیک و همچنین روند توسعه فناوری های مرتبط، چالش های مطرح در این حوزه جمع بندی شد.
کلیدواژه ها:
Earth Station In Motion (ESIM) ، fixed satellite broadband services ، frequency interference ، GEO and Non- GEO satellites ، fixed service ، mobile service. ، ایستگاه های زمینی در حال حرکت (ESIM) ، سرویس های پهن باند ثابت ماهواره ای ، تداخل فرکانسی ، ماهواره های زمین آهنگ و غیرزمین آهنگ ، سرویس ثابت زمینی ، سرویس سیار زمینی.
نویسندگان
رقیه دوست
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تهران
رقیه کریم زاده
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تهران
پدرام حاجی پور
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تهران
علیرضا فاسونیه چی
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :