امکان سنجی پیاده سازی فناوری بلاک چین و اینترنت اشیا در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز از دیدگاه کاربران
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 410
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMIS-8-3_007
تاریخ نمایه سازی: 17 دی 1401
چکیده مقاله:
هدف با توجه به اهمیت پیاده سازی فناوری اینترنت اشیا و بلاک چین در حوزه سلامت و باتوجه به ضرورت امکان سنجی هر طرح قبل از اجرا، این مطالعه با هدف امکان سنجی زیرساخت های فنی، اقتصادی، مدیریتی، آموزشی و فرهنگی فناوری بلاک چین و IOT در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز از دیدگاه کاربر صورت گرفت.
روش ها مطالعه حاضر از نوع توصیفی کاربردی است که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۹ انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه ساختمندی بود که روایی و پایایی آن را اساتید مدیریت اطلاعات سلامت تایید کردند. پرسش نامه نهایی شامل ۴۲ مولفه در ۵ بعد مدیریتی، فنی، اقتصادی، آموزشی و فرهنگی بود. به دلیل کم بودن تعداد جامعه، نمونه گیری انجام نشد و فقط افراد آشنا به مفاهیم این حوزه که تمایل به همکاری داشتند در مطالعه وارد شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از محاسبه میانگین نسبی در نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد.
یافته ها از بین ۴۲ مولفه بررسی شده، ۲۶ مولفه از اهمیت بالایی برخوردار بود که برخی از عبارت اند از: امنیت داده های ذخیره شده بر روی پایگاه داده، هزینه نصب و راه اندازی اولیه، درک نامناسب مدیران از سیستم های اطلاعاتی، بروز پدیده مقاومت در برابر تغییر در مجریان سیستم، تمایل ارائه دهندگان مراقبت سلامت به کسب مهارت های جدید و تغییرات ساختاری لازم برای پذیرش پیاده سازی فناوری بلاک چین و فناوری مبتنی بر اینترنت اشیا.
نتیجه گیری با توجه به نتایج، از بین ۵ بعد بررسی شده از دید کاربران، بعد فنی از بالاترین اهمیت برخوردار بود و در رده های بعدی، ابعاد مدیریتی و آموزشی قرار گرفتند که توجه به این مولفه ها برای پیاده سازی فناوری بلاک چین و اینترنت اشیا ضروری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام مسرت
Department of Medical Informatics, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
زینب محمدزاده
Department of Health Information Technology, School of Management and Medical Informatics, Tabriz University of Medical Sciences.
فاطمه محمدی
Department of Health Information Technology, School of Management and Medical Informatics,Tabriz University of Medical Sciences.
مریم کمالی
Department of Health Information Technology, School of Management and Medical Informatics, Tabriz University of Medical Sciences.