تأثیر نوسانات نرخ ارز بر بازدهی بازار سهام ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,505
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEDFRP02_019
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391
چکیده مقاله:
یکی از ویژگیهای کشورهای توسعه یافته وجود بازارها و نهادهای مالی کارآمد است که ضمن ایفای نقش مهم در اقتصاد این کشورها زمینهساز رشد اقتصادی و توسعهی این کشورها نیز هستند. از آنجا که ارزش بازار سهام تحت تأثیر عوامل مختلف به ویژه متغیرهای کلان اقتصادی قرار دارد پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطهی بین نوسانات نرخ ارز بازر موازی و بازار سهام ایران انجام و علاوه بر متغیر نوسانات نرخ ارز بازار موازی از متغیرهای قیمت نفت و شاخص قیمت مصرف کننده CPI به عنوان متغیر توضیحی استفاده شده است. در این پژوهش دادهها به صورت ماهانه برای دورهی زمانی فروردین 1377 لغایت اردیبهشت 1387 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاند.جهت بررسی ایستایی سری زمانی از آزمون ریشه واحد دیکی فولر تعمیم استفاده شده است و نتایج این آزمون نشان داد که متغیر نرخ ارز و بازدهی بازار سهام در سطح و سایر متغیرها در تفاضل مرتبهی اول ایستا هستند. در این پژوهش نوسانات نرخ ارز بازار موازی با استفاده از مدل تعمیم یافتهی خودرگرسیون با واریانس شرطی ناهمسان GARCH برآورد شده و سپس با استفاده از روش همجمعی جوهانسون و مدل خودرگرسیون برداری با وقفه های توزیعی VAR و توابع واکنش آنی IRF و تجزیه واریانس VD روابط میان متغیرها تعیین شده است که نتایج این آزمون حاکی از وجود رابطه ی مثبت میان بازدهی بازار سهام با نرخ ارز بازار موازی و شاخص قیمت مصرف کننده و همچنین رابطه ی منفی میان قیمت نفت و بازدهی بازار سهام است.
کلیدواژه ها:
بازدهی بازار سهام ، نوسانات نرخ ارز بازار موازی ، خود رگرسیون برداری با وقفه های توزیعی VAR ، مدل تعمیمیافتهی خودرگرسیون با واریانس شرطی ناهمسان GARCH
نویسندگان
سمانه شکی
کارشناس ارشد اقتصاد
حمید توفیقی
دکتری اقتصاد و استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :