ارزیابی برنامه درسی کارشناسی ارشد رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی از دیدگاه دانش آموختگان رشته در راستای آموزش پاسخ گو
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 172
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-18-81_022
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: امروزه به طور ویژهای به آموزش پاسخ گو که هدف آن شناسایی و ارزیابی نیازهای آموزشی، بازنگری و تدوین برنامه های آموزشی در راستای پاسخ گویی به نیازهای جامعه است، پرداخته شده است، لذا این پژوهش با هدف ارزیابی برنامه آموزشی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی از دیدگاه دانشآموختگان رشته بر مبنای آموزش پاسخ گو انجام شد.
روش ها: در این پژوهش پیمایشی توصیفی کلیه دانشآموختگان کارشناسی ارشد رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی که در طی سال های ۱۳۹۳ تا۹۵۱۳ دانشآموختگان شده بودند، به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات دانشآموختگان از بانک اطلاعات دانش آموختگان وزارت متبوع بر اساس نام و نام خانوادگی و شماره تماس شامل ۴۷ نفر استخراج گردید. اطلاعات با استفاده از یک پرسشنامه (الکترونیک) محقق ساخته پس از تایید روایی و پایایی جمع آوری شد. در نهایت دادههای جمع آوری شده با استفاده از شاخص های آماری توصیفی و آزمون تی تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: از نظر دانشآموختگان این رشته، میزان انطباق برنامه درسی رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی با نیازهای علمی، فردی، اجتماعی، شغلی و نیازهای اطلاعاتی جامعه پزشکی به طور معناداری کم تر از حد متوسط (مقدار۵۰) گزارش شد (۰۵/۰>P). بیش ترین میانگین (۷۶/۲۳)۶۶/۳۹ و کم ترین میانگین (۶۳/۲۲)۹۹/۳۵ به ترتیب مربوط به نیاز اجتماعی و نیاز علمی به دست آمد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش بنظر می رسد برنامه درسی تدوین شده به طور کامل پاسخ گوی نیازهای دانش آموختگان نیست و لازم است در محتوا و سرفصل دروس ارائه شده تجدید نظر صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
Accountable education ، curriculum ، medical library and information sciences ، MSc program ، آموزش پاسخ گو ، برنامه درسی ، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی ، کارشناسی ارشد
نویسندگان
سمیه حسینی راد
Hamadan University of Medical Sciences
لیلا معصومی
Hamadan University of Medical Sciences
حسین وکیلی مفرد
Hamadan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :