تبلور حرفه ای گرایی در دانشجویان پزشکی: آموزش و پیامدهای آن
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 283
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-21-84_013
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: حرفه ای گرایی امروزه به عنوان یک عنصر اصلی در سازمان های ارائه دهنده بهداشتی درمانی مورد توجه قرار گرفته است. لذا مرور نظام مند حاضر با هدف بررسی مستندات داخلی و بین المللی در خصوص آموزش حرفه ای گرایی در دانشجویان پزشکی و پیامدهای آن صورت گرفته است.
روش ها: این مرور سنتی(Narrative) با استفاده از کلید واژه های انگلیسی و فارسی حرفه ای گرایی پزشکی، پروفیشنالیزم، برنامه درسی، برنامه درسی حرفه ای گرایی، آموزش پزشکی و با ترکیب این کلیدواژه ها، در پایگاه های داده های الکترونیک شامل Scopus، web of science و Medline و با استفاده از موتور جستجوی google scholar و google صورت گرفت. همچنین پایگاه های داده های الکترونیک داخلی شامل SID, Magiran و medex Iran بود. مقالات و منابع بررسی شده مربوط به سال های ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۱۹ بود. در بررسی نهایی مرتبط ترین منابع شامل ۳۸ مقاله و سه کتاب بود که مورد بررسی و استخراج مطالب در راستای تحقق هدف مطالعه حاضر قرار گرفت.
نتایج: در بعد آموزش حرفه ای گرایی ۱۱ مولفه شامل برنامه درسی، ساختار آموزشی، عوامل فردی، عوامل انسان، الگوی مناسب، عوامل محیطی، تجارب فراگیران، بهره گیری از نظریه های یادگیری مناسب، هنجارها، عوامل انگیزشی و ارزشیابی مناسب دارای اهمیت استخراج شد. آموزش حرفه ای گرایی منجربه تبلور پیامدهایی خواهد شد که بیش ترین آنها ۷ پیامد شامل تبلور ارزش های سنتی پزشک بودن، تعهد حرفه ای، اجتماعی شدن، شایستگی حرفه ای، اعتماد سازی در ارتباطات، شکل گیری ارزش ها و در نهایت شکل گیری هویت حرفه ای فراگیران است. مطالعات نشان می دهد نقش برنامه درسی پنهان در آموزش حرفه ای گرایی و شکل گیری پیامدهای آن حائز اهمیت است.
نتیجه گیری: دوره تحصیلات پزشکی بایستی به نحوی مورد بازنگری قرار گیرد که موضوع آموزش حرفه ای گرایی دانشجویان پزشکی در تمام سطوح آموزش وارد شده و علاوه بر توجه بیش از پیش در خصوص برنامه درسی پنهان، نسبت به تدوین برنامه درسی مدون درخصوص آموزش حرفه ای گرایی اقدام صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
Professionalism ، medical professionalism ، medical education ، curriculum ، حرفه ای گرایی ، حرفه ای گرایی پزشکی ، دانشجوی پزشکی ، آموزش پزشکان
نویسندگان
آرزو وسیلی
PhD Student, Department of Educational Sciences, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
نرگس کشتی آرای
Assistan Professor, Department of Educational Sciences, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
علیرضا یوسفی
Professor, Medical Education Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :