تاثیر مهارت آموزی الکترونیکی در دوره پاندمی کرونا بر ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 221
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-22-85_014
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: همه گیری کرونا سبب تغییر ناگهانی به استفاده از شیوه های آموزش از راه دور شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مهارت آموزی الکترونیکی در دوره پاندمی کرونا بر ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک انجام شد.
روش ها: پژوهش حاضر در سال ۱۴۰۰ با رویکرد کیفی و کمی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی، اساتید دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک( ۲۰ نفر) با روش نمونه گیری هدف مند و با در نظر گرفتن قانون اشباع و در بخش کمی، مدیران و معاونین واحدها، دانشکده ها، مدیران گروه ها و اساتید هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک به تعداد ۱۸۵۱ نفر تشکیل می دادند که در بخش کمی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای براساس واحد دانشگاهی تعداد ۳۲۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته مهارت آموزی الکترونیکی در دوره پاندمی کرونا و پرسشنامه کیفیت آموزشی صادقی و همکاران استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که رابطه مهارت آموزی الکترونیکی و کیفیت آموزشی در دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک (با ضریب مسیر ۰/۴۲۱ و مقدار R۲ برابر با ۰/۴۰۳) و آماره تی برابر با ۵/۲۲۲ نشان دهنده این است که ۴۲ درصد از تغییرات کیفیت آموزشی تحت تاثیر مهارت آموزی الکترونیکی است.
نتیجه گیری: با توجه به رابطه مثبت بین مهارت آموزی الکترونیکی و تاثیر آن بر کیفیت آموزشی، باید اذعان کرد که دانش سیال امروز، توسعه فراگیر تکنولوژی و تغییرات سریع در عرصه علم و فناوری در جهان نیازمند پرورش نسلی کارآمد و با مهارت برای آینده است که برای دستیابی به این مهم باید به دنبال به روزرسانی اساتید، روش های آموزشی جدید و محتوای منابع درسی بود.
کلیدواژه ها:
E-Skills Learning ، Corona Pandemic ، Educational Quality ، University of Medical Sciences ، مهارت آموزی الکترونیکی ، پاندمی کرونا ، کیفیت آموزشی ، دانشگاه علوم پزشکی
نویسندگان
سحر خانپور
Department of Educational Management, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran.
علی اصغر شجاعی
Department of Educational Management, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran.
سیده زهرا حسینی درونکلایی
Department of Educational Management, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :