برآورد مقدماتی پایایی و روایی مقیاس های افسانه پردازی شخصی و خیال پردازی جدید: مقیاس هایی برای سنجش خودمیان بینی در بزرگسالان
محل انتشار: دوفصلنامه شناخت اجتماعی، دوره: 2، شماره: 1
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 158
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SCPN-2-1_005
تاریخ نمایه سازی: 29 آذر 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف برآورد مقدماتی پایایی و روایی مقیاسهای افسانه پردازی شخصی و خیالپردازی جدید: مقیاس هایی برای سنجش خود میان بینی در بزرگسالان انجام شده است. روش: در این مطالعه ۳۰۸ دانشجوی دانشگاه پیامنور به روش نمونهگیری داوطلبانه انتخاب شدند و از پرسشنامه های افسانهپردازی شخصی و خیالپردازی (۱۹۶۷) برای سنجش خود میان بینی و از پرسشنامه های افسردگی بک (۱۹۷۰) و هیجانخواهی زاکرمن (۱۹۷۸) برای تعیین روایی همزمان استفاده شد. داده های بدست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، آلفای کرونباخ، دو نیمه کردن گاتمن و تحلیل عاملی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: تحلیل داده ها نشان داد که میان افسانهپردازی شخصی با افسردگی همبستگی معکوس ومعنادار وجود دارد (۰۱/۰< P) میان افسانهپردازی شخصی با هیجانخواهی همبستگی مستقیم وجود دارد (۰۱/۰< P) ومیان خیالپردازی جدید با افسردگی و هیجانخواهی همبستگی مستقیم و معنادار وجود دارد (۰۱/۰< P) که حاکی از روایی همزمان این مقیاسها میباشد. همچنین پایایی مقیاس افسانهپردازی شخصی با استفاده از روش آلفای کرونباخ ۷۸/۰ و پایایی مقیاس خیالپردازی با استفاده از روش آلفای کرونباخ ۸۶/۰ و پایایی مقیاس خیالپردازی جدید با استفاده از روش دو نیمه کردن گاتمن ۷۵/۰ بدست آمد. با استفاده از روش تحلیل عامل برای مقیاس افسانهپردازی شخصی سه عامل و برای مقیاس خیالپردازی یازده عامل استخراج شد. نتیجهگیری: برآورد مقدماتی نشان داد که پرسشنامه های افسانهپردازی شخصی و خیالپردازی جدید به عنوان ابزارهایی پایا و معتبر برای ارزیابی خود میان بینی در میان بزرگسالان میباشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی رضا آقایوسفی
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور
حسین زارع
دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور
سمیه پوربافرانی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :