اثربخشی آموزش سبک های شناختی و فراشناختی بر یادگیری، خودکارامدی اجتماعی و سازگاری اجتماعی دانشجویان
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 244
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-12-5_005
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: راهبردهای شناختی و فراشناختی از مهمترین ابزارهای یادگیری و خودکارامدی و سازگاری اجتماعی از مولفه های مهم و تاثیر گذار بر عملکرد دانشجویان می باشند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش سبک شناختی و فراشناختی بر میزان یادگیری، خودکارامدی اجتماعی و سازگاری اجتماعی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان مازندران بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه ی آماری پژوهش را کلیه دانشجویان پسر رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان استان مازندران در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ تشکیل داد. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی از بین دانشگاههای فرهنگیان استان، دانشگاه فرهنگیان نوشهر انتخاب شد، سپس ۶۰ نفر به صورت تصادفی در گروه های آزمایش (۳۰ نفر) و گواه (۳۰ نفر) گمارده شدند. سپس پرسشنامههای سازگاری اجتماعی سینها و سینگ (۱۹۹۳) و خودکارآمدی اجتماعی اسمیت و بتز (۲۰۰۰) به عنوان پیش آزمون در مورد هر دو گروه اجرا شد. آموزش سبکهای شناختی و فراشناختی روی گروه آزمایش در ۱۰ جلسه اعمال شد. در پایان این دوره هر دو گروه پرسشنامه های فوق را به عنوان پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد آموزش سبک های شناختی و فراشناختی به طور معنی داری موجب افزایش یادگیری و خودکارامدی اجتماعی می شود (۰۰۱/≥p)، ولی بر سازگاری اجتماعی دانشجویان تاثیر معناداری ندارد.
نتیجه گیری: با توجه به اثربخشی آموزش سبک شناختی و فراشناختی پیشنهاد میشود در جهت بهبود وضعیت تحصیلی دانشجویان و افزایش خودکارآمدی اجتماعی استفاده گردد.
کلیدواژه ها:
cognitive and metacognitive style ، learning ، social adaptation ، social self-efficacy. ، سبک شناختی و فراشناختی ، یادگیری ، سازگاری اجتماعی ، خودکارامدی اجتماعی
نویسندگان
شعبانعلی باقریان
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Farhangian University, Mazandaran, Iran
حبیب الله نادری
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Mazandaran University, Mazandaran, Iran
عسگری اصغری گنجی
Department of Psychology, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Farhangian University, Babol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :