طراحی و روان سنجی ابزار سنجش کارکردهای دانشگاه پژوهی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-12-2_004
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: دانشگاه ها در مسیر بقا، توسعه و تعالی، ناگزیر از هماهنگی مستمر با تحولات محیطی پیچیده، مبهم و متلاطم می باشند که این امر جز از طریق مدیریت، برنامه ریزی و تصمیم گیری علمی، پژوهش محور و مبتنی بر اطلاعات دقیق، به روز وکارامد محقق نخواهدگردید. هدف این پژوهش، طراحی و روانسنجی ابزار ارزیابی کارکردهای دانشگاه پژوهی بوده است.
روش: این پژوهش ترکیبی درسال ۱۳۹۷درجامعه پژوهش اعضای هیات علمی و مدیران دانشگاه صنعتی نوشیروانی انجام گرفت. ابزار اولیه از طریق مطالعه گسترده مبانی نظری، تحقیقات پیشین مقالات مرتبط،کارکردهای دانشگاه پژوهی دانشگاه های برتر، با۷۰ گویه طراحی شد که دردو مرحله دلفی (۱۰نفر)به ۵۸ گویه تقلیل یافت. روایی صوری و محتوایی کمی و کیفی بررسی و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تعیین شد. نهایتا از تحلیل عامل تاییدی ابزار مذکور با استفاده از نرم افزار Smart pls۳ موردتایید قرار گرفت.
یافته ها: پس از طی مراحل تعیین روایی و پایایی، پرسشنامه ای با ۶ بعد و۳۷ گویه طراحی شد. مقدار شاخص روایی محتوایی همه گویه ها بالای ۷/۰به دست آمد. در بررسی روایی سازه، مقدار بار عاملی تمام گویه ها، مقادیر مناسبی عمدتا بالاتر از ۷/۰،پایایی هر دو ملاک(آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی)تمام ابعاد بالای ۷/۰، میانگین واریانس استخراج شده((AVE در همه ابعاد بیشتر از ۵/۰ را نشان داد.
نتیجه گیری: ابزار طراحی شده اعتبار و پایایی خوبی دارد و می توان از آن به عنوان ابزاری مناسب جهت ارزیابی کارکردهای دانشگاه پژوهی در دانشگاه ها استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
Institutional research ، questionnaire ، validity ، reliability ، functions ، دانشگاه پژوهی ، پرسشنامه ، روایی ، پایایی ، کارکردها
نویسندگان
طاهره آقامیرزایی
Islamic Azad University
مریم تقوایی یزدی
Islamic Azad University
رضا یوسفی سعید آبادی
Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :