بازتاب اخلاق حرفه ای در کتب درسی رشته پرستاری در دوره کارشناسی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 201
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDCBM-11-1_003
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: مفهوم اخلاق حرفه ای یکی از مهم ترین مباحثی است که در سال های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. از طرفی هم اهمیت این مفهوم در حوزه پرستاری اهمیتی فوق العاده است و دانشگاه ها و مراکز آموزشی باید بیشتر به این مفهوم توجه کنند. لذا بر این اساس؛ این پژوهش با هدف میزان توجه به اخلاق حرفه ای در کتب تخصصی رشته پرستاری در دوره کارشناسی صورت گرفته است.
روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع تحلیل محتوا می باشد و بر اساس هدف نیز از نوع کاربردی است. در پژوهش حاضر با توجه به ماهیت موضوع از یکی از فنون تحلیل محتوا یعنی تحلیل مقوله ای استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل شش کتاب تخصصی رشته کارشناسی پرستاری است که در طی دوره کارشناسی توسط استادان برای دروس مختلف به دانشجویان معرفی شده است. جهت جمع آوری اطلاعات از چک لیست محقق- ساخته استفاده گردید. این چک لیست دارای ۸ مولفه اصلی و ۳۲ مولفه فرعی بود. جهت اطمینان از پایا بودن ابزار، ضریب پایایی مصححان محاسبه گردید که میزان آن ۸۵/۰ به دست آمد. در این تحقیق، واحد تجزیه وتحلیل، جمله بود.
یافته ها: با توجه به بررسی های صورت گرفته بر روی شش کتاب تخصصی این رشته و بررسی جملات هر یک از این کتاب ها، نتایج این تحقیق حاکی از این است که در محتوای این کتاب ها مفهوم اخلاق حرفه ای و مولفه های آن در سطح مطلوبی انعکاس پیدا نکرده است.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که علی رغم توسعه گستره مفهومی مباحث مربوط به اخلاق حرفه ای در غالب رشته های تحصیلی، اما در عمل، کتب تخصصی رشته پرستاری توجه چندانی به این مفهوم نداشته اند و به صورت سطحی و گذرا به آن پرداخته اند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیروس اسدیان
Department of Education, Faculty of Education and Psychology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
بهبود یاری قلی
Department of Education, Faculty of Education and Psychology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
وحیده رحیم زاده
Department of Education, Faculty of Education and Psychology, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :