الگوی سیاست گذاری جذب دانشجویان بین المللی در ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله خط مشی گذاری عمومی در مدیریت، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPA-10-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا پیلوار

مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب ، تهران، ایران

حسین رحمان سرشت

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

فتاح شریف زاده

گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

جمشید صالحی صدقیانی

گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

چکیده

در حالی که دانشگاه های بسیاری در کشورهای مختلف برای جذب دانشجوی خارجی تلاش می کنند، تنها دانشگاه هایی خاص در این زمینه موفقیت هایی را کسب می کنند. علی رغم آن که در برنامه های جمهوری اسلامی ایران بر جذب دانشجویان خارجی تاکید شده است، دانشگاه های کشور، موفقیت چندانی در این حوزه نداشته اند. این پایان نامه، یافتن عوامل اصلی موفقیت دانشگاه های کشور را وجهه همت قرار می دهد. مطالعه سوابق بیانگر آن است که دانشگاه هایی که در کشورهایی که ساختار حکومتی خاص، برندی مشخص داشته-اند از بخت بیشتری برای جذب دانشجوی خارجی برخوردار بوده اند. بی تردید البته اثرات آن دانشگاه ها را در زمینه های آموزش و پژوهش نمی توان در نظر نگرفت. با توجه به این ملاحظات در این رساله به اثر ساختار حکومتی، برند و جایگاه علمی دانشگاه در جذب دانشجوی خارجی پرداخته می شود. برای این منظور با مراجعه به آمار و اطلاعات ۲۳ کشوری که کم و بیش در حوزه جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران قرار دارند و تا حدودی ویژگی هایی مشترک با کشور ما دارند و رتبه بندی دانشگاه های آنها (البته به لحاظ آمار کشور) و با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی مدل کلیات عوامل جذب دانشجویان خارجی طراحی می شود. بنابراین مدل، اثر ساختار حکومتی و برند ملی همراه با توانمندی دانشگاه ها در قابلیت جذب دانشجوی خارجی بوسیله آنها تایید می شود.

کلیدواژه ها

الگوی سیاست گذاری , جذب دانشجویان , دانشجویان بین المللی , دانشجویان ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.