بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی، میزان پلی فنول ها، رنگدانه ها و فیبر در هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته استان کرمان
محل انتشار: پژوهش های صنایع غذایی، دوره: 26، شماره: 1
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 254
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FOODRE-26-1_010
تاریخ نمایه سازی: 23 آذر 1401
چکیده مقاله:
ترکیبات فعال زیستی نظیر فیبرها و پلی فنول های موجود در محصولات گیاهی، در سلامت انسان نقش دارند. در این پژوهش، فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولی، میزان رنگدانه ها و فیبر خام موجود در هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته استان کرمان مورد بررسی قرار گرفت. میزان فیبر با دستگاه فیبرسنج، ترکیبات فنولی و رنگدانه ها با استفاده از روش اسپکتروفتومتری و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره در غلظت های مختلف با روش مهار رادیکال آزاد ۲ و ¢۲- دی فنیل۱- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. پودر هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته دارای رنگ قهوه ای روشن متمایل به تیره بود. میزان ترکیبات فنولی در هسته ارقام خرمای مضافتی بم و جیرفت و کلوته به ترتیب ۲۷/۱۸۹۸، ۹۳/۱۸۴۰ و ۹۳/۱۹۵۲ میلی گرم گالیک اسید در صد گرم ماده خشک و فعالیت آنتی اکسیدانی در محدوده ۶/۱۹۴۴۸۸- ۷/۲۴۸۱۶۶ میلی مولار آسکوربیک اسید در صد گرم پودر هسته بود. میانگین میزان کاروتنوئیدها، کلروفیل a وb بهترتیب ۷۲/۱۱ ،۱۴/۴و ۸۵/۵ میکروگرم بر میلی لیتر عصاره گیاهی و همچنین میزان فیبر خام کل در محدوده ۱۸/۲۶- ۵۶/۲۸ درصد گزارش گردید. پژوهش اخیر نشان داد پودر هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته دارای فعالیت آنتیاکسیدانی بالا و منبع خوبی از فیبر و ترکیبات فنلی است. بنابراین امکان استفاده از هسته خرما در غذاهای مختلف و نیز عصاره آن به عنوان آنتی اکسیدان در جلوگیری از اکسیداسیون مواد غذایی قابل پیشنهاد است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نجمه سلیمانی ده دیوان
۱ دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
ابوالفضل گلشن تفتی
۲ استادیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
سید علی یاسینی اردکانی
۳ استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :