تاثیر شکل ناهمواریهای سینوسی شکل روسازی راه ها بر آسایش سرنشینان بر مبنای پارامترهای دینامیکی خودرو سواری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات
  • کد COI اختصاصی: CAAM14_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید رحمانی

دانشجوی دکترای مهندسی عمران گرایش راه وترابری، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

امیرسامان عبداله زاده نصیری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، مهندسی عمران گرایش راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

حسین قاسم زاده طهرانی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

حامد یوسفی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، مهندسی عمران گرایش راه و ترابری، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، مازندران، ایران

چکیده

یکی از مسائل مهم در مدیریت و نگهداری روسازی راه ها، اولویت بندی تعمیر و نگهداری میباشد. نوع و شکل ناهمواریهای سطح راه میتواند به عنوان یک پارامتر تاثیرگذار با سطح شدتهای مختلف در اولیت دهی به عملیات تعمیر و نگهداری مطرح شود. یکی از روشهای مناسب جهت ارزیابی، استفاده از شاخصهای ساخته شده مبتنی بر پاسخ دینامیکی وسیله نقلیه میباشد. در این مطالعه از تعریف شاخص IRI برای تعریف هندسه و شکل ناهمواریهای سطح راه با هدف بررسی اثر تغییرشکلهای موجی شکل از نوع معادله سینوسی بر روی پاسخ دینامیکی وسیله نقلیه، استفاده شد. دو پارامتر طول موج و دامنه موج به عنوان تغییرات شکل ناهمواری سینوسی و سرعت وسیله نقلیه، به صورت متغیر در نظر گرفته شد. خروجیهای بدست آمده از شبیه سازی دینامیکی چند بدنه ADAMs/Car نشان میدهد که برای سرعتهای مختلف حرکت وسایل نقلیه روی ناهمواریها یک دامنه موج یا طول موج بحرانی وجود خواهد داشت که بیشترین جابجایی قائم را در سیستم تعلیق وسیله نقلیه ایجاد میکند و با بررسی پارامتر Pitch Angle نتیجه شد که یک طول موج یا دامنه موج بحرانی قابل پیش بینی در هر سرعت حرکت وجود دارد که بیشترین اثر نامطلوب بر راحتی سرنشینان خواهد داشت.

کلیدواژه ها

IRI، سیسنوسی ، دینامیک خودرو، طول موج ناهمواری، زاویه چرخش، روسازی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.