ارزیابی اثر بخشی استفاده از روغن آروماتیک و روغن سبوس برنج بر احیا خصوصیات خستگی قیرهای پیرشده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات
  • کد COI اختصاصی: CAAM14_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه محمدعلیزاد رفیع

کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

سیدمحمد ضیا علوی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران

فاطمه ذوقی

مدیر آزمایشگاه پیشرفته قیر، شرکت پالایش حصار مهران

چکیده

امروزه به دلیل افزایش هزینه های مربوط به ساخت روسازیهای آسفالتی با مصالح بکر و همچنین توجه بر کاهش ایجاد گازهای گلخانه ای، استفاده از مصالح بازیافتی و فناوریهای بازیافت آسفالت بطور جدی در دستور کار محققان و سازمانهای متولی راه قرار گرفته است. بازیابی خصوصیات رئولوژی قیر که در طول دوره سرویس دهی آن از بین رفته یا کمرنگ شده، نکته اصلی در استفاده از آسفالتهای بازیافتی است؛ که این امر به کمک جوانسازها امکانپذیر است. در پژوهش حاضر، تاثیر دو نوع جوانساز شامل روغن آروماتیک و روغن سبوس برنج بر احیا خصوصیات رئولوژیکی مرتبط با عملکرد خستگی دو نوع قیر پیرشده مورد بررسی قرار گرفت. قیرهای پیرشده از اعمال پیرشدگی کوتاه مدت در دستگاه لعاب نازک چرخشی و پس از آن اعمال سه چرخه پیرشدگی بلند مدت در دستگاه محفظه تسریع پیرشدگی روی یک قیرخالص و یک قیر اصلاح شده با پلیمر SBS تهیه شدند. جهت بررسی خصوصیات دو جوانساز، نمونه های آزمایشگاهی از ترکیب قیر پیرشده و هر یک از جوانسازها با مقادیر ۳، ۹ و ۱۲ درصد وزنی قیر تهیه شدند. خصوصیات رئولوژیکی مرتبط با خستگی، شامل شاخص خستگی سوپرپیو و آزمایش جاروب دامنه خطی، توسط دستگاه رئومتر برش دینامیکی اندازه گیری شد. نتایج حاصل از آزمایشهای انجام شده نشان داد که هر دو نوع جوانساز در بهبود مقاومت خستگی در هر دو نوع قیر پیرشده موثر واقع شدند. هرچند روغن سبوس برنج در مقدار ۱۲ درصد وزنی قیر پیرشده بهترین عملکرد را نشان داد.

کلیدواژه ها

پیرشدگی، جوانساز، خستگی، روغن آروماتیک، روغن سبوس برنج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.