احیاء روتیل توسط Al و مقایسه آن با Si جهت تولید کاربید تیتانیم و کامپوزیت های آن
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,035
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMES04_190
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391
چکیده مقاله:
در این تحقیق از ستنز مکانوشیمایی Al ، کربن و TiO2 برای تولید نانو کامپوزیت TiC-Al2O3 و برای تولید نانو کامپوزیت TiC-SiO2 با استفاده از روتیل به عنوان یک ماده اولیه ارزان قیمت ، سیلیسیم و کربن از روش MASHS استفاده شد. مخلوط اولیه با نسبت استکیو متری به مدت های 60ساعت آسیا کاری شدند. پس از 60 ساعت آسیا کاری ، نتایج XRD نشان داد در نمونه هایی که از دوده به عنوان منبع کربن استفاده شد فقط پیک های مربوط به فاز آمورف TiC و در نمونه هایی که از گرافیت به عنوان منبع کربن استفاده شد، نانو کامپوزیت TiC-Al2O3 در نمودار پراش پرتو ایکس مشاهده گردید. پس از آنیل کردن نانو کامپوزیت TiC-Al2O3 در دمای 1200 درجه سانتیگراد مشاهده شد که هیچ گونه تغییر فازی در ساختار بوجود نیامده و اندازه دانه ها در مقیاس نانو باقی ماندند. اما هنگامی که از سیلیسیم برای احیاء روتیل (TiO2) استفاده شد نتایج نشان داد که پس از 60 ساعت آسیا کاری ، منبع کربن(گرافیت و دوده) تقریبا تاثیر یکسانی داشته است. اما هنگامی که از گرافیت به عنوان منبع کربن استفاده شد، سنتز نانو کامپوزیت TiC-SiO2 در نمونه های 60 ساعت آسیاکاری شده در دمای 900 درجه سانتیگراد صورت گرفت ولی زمانی که از دوده به عنوان منبع کربن استفاده گردید پس از 60 ساعت آسیاکاری و سنتز در دمای 1200 درجه سانتیگراد پیک های SiO2 وTiC به همراه Ti در نمودار پراش پرتو ایکس مشاهده گردید.
کلیدواژه ها:
کاربید تیتانیم ، نانو کامپوزیت TiC-SiO2 وTiC-Al2O3 ، سرامیک ، سنتز احتراقی ، آلیاژ سازی مکانیکی ، احیاء کربوآلومینوترمیک
نویسندگان
عبداله حاج علیلو
مربی دانشکده مهندسی مواد ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد خامنه
مهرداد عباسی
استادیار، دانشکده مهندسی مواد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
کاظم جوادی
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد ،دانشگاه آزاد اسلامی واح
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :