مقایسه کارایی روشهای زمین آماربه منظور پهینه بندی شوری خاک درکویر میقان اراک
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 828
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DESERTWETLAND02_133
تاریخ نمایه سازی: 22 مرداد 1391
چکیده مقاله:
شورشدن خاک درایران یکی از مهمترین عواملی است که سبب از بین رفتن پوشش گیاهی طبیعی و نهایتا منجر به تخریب اراضی و بیابان زایی می شود تحقیق حاضر با هدف تحلیل تغییرات مکانی شوری خاک درمنطقه کویر میقان اراک و با وسعت 140هکتار انجام شده است تعداد105 نمونه خاک از عمق 30-0 سانتیمتری برداشت و همزمان طول و عرض جغرافیایی نمونه ها با استفاده از GPS ثبت گردید برای برآورد شوری از روشهای کریجینگ و کوکریجینگ ودرمحیط GS+ استفاده شد برای ارزیابی روشها از روش ارزیابی متقاطع باکمک دوپارامتر آماری MAE ی MBE استفاده شده است نتایج نشان داد که روش کریجینگ با ضریب همبستگی 0/87 و نیم تغییر نمای مدل نمایی از دقت بالاتری برای برآورد مقادیر شوری و تهیه نقشه پراکنش مکانی آن برخوردار است میزان خطای برآورد روش فوق 1/85 و انحراف آن 0/52- دسی زیمنس برمتر بدست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رسول کمرئی
دانش آموخته کارشناسی ارشد
فرهاد درخشان
دانشجوی کارشناسی ارشدمدیریت مناطق بیابانی
قاسمعلی دیانتی
استادیار دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :