بررسی یافته های آزمایشگاهی و بالینی زنان باردار بستری مبتلا به کووید-۱۹ در زمان شیوع واریانت دلتا بر اساس پیامد بیماری در استان اردبیل (تابستان و پاییز ۱۴۰۰)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 277
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-25-9_004
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: با توجه به خطر بالای بیماری کووید-۱۹ به خصوص سویه دلتا در زنان باردار و همچنین جدید بودن این همه گیری در جهان و کمبود مطالعات مشابه در ایران و منطقه، انجام مطالعه در خصوص میزان مرگومیر و یافته های آزمایشگاهی و بالینی بیماری در زنان باردار ضروری به نظر می رسد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین یافته های آزمایشگاهی و بالینی زنان باردار بستری مبتلا به کووید-۱۹ در زمان شیوع واریانت دلتا بر اساس پیامد بیماری انجام شد. روش کار: در این مطالعه توصیفی- مقطعی تمام زنان باردار مبتلا به کووید-۱۹ بستری در بیمارستان های استان اردبیل در تابستان و پاییز ۱۴۰۰ و در زمان شیوع سویه دلتا وارد مطالعه شدند. در نهایت ۱۸۷ زن باردار مبتلا مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک، علائم بالینی و یافته های آزمایشگاهی در تمام افراد مورد مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۲۴) و آزمون های دقیق فیشر و همبستگی پیرسون انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: از ۱۸۷ زن باردار مبتلای بستری شده، ۸ نفر فوت شدند. ابتلاء به بیماری های زمینه ای در ۴۱ زن باردار مشاهده شد. شایع ترین یافته بالینی، تنگی نفس و سرفه و شایع ترین یافته آزمایشگاهی، لنفوپنی بود. در مقایسه زنان باردار بهبود یافته و فوت شده برحسب یافته های آزمایشگاهی با استفاده از آزمون دقیق فیشر، تفاوت بین میزان ALT (۰۵/۰p<)، لاکتات دهیدروژناز (۰۰۱/۰p<)، AST (۰۰۱/۰p<)، BS (۰۵/۰p<)، کراتنین (۰۵/۰p<) و توتال بیلی روبین (۰۵/۰p<) بین دو گروه از نظر آماری معنی دار بود. نتیجه گیری: ابتلاء به سویه دلتا از بیماری کووید-۱۹، منجر به بستری شدن ۱۸۷ نفر و فوت ۸ زن باردار در استان اردبیل شد. تنگی نفس و سرفه، شایع ترین یافته بالینی و لنفوپنی، شایع ترین یافته آزمایشگاهی بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهلا فرضی پور
استادیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
فرانک شجاعی
رزیدنت گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
شهرام حبیب زاده
استاد گروه عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
محمدرضا اصلانی
استادیار گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی، مرکز تحقیقات بیماری ریوی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
سمیرا شهباززادگان
استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :