بررسی تطبیقی تبعیض علیه زنان در حقوق ایران و فرانسه با نگاهی به اسناد بین المللی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
- کد COI اختصاصی: ICCA05_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 440
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق بین الملل از دانشگاه پیام نور
دکترای حقوق بین الملل عمومی، استادیار دانشگاه پیام نور
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی تطبیقی تبعیض علیه زنان در حقوق ایران و فرانسه با نگاهی به اسناد بین المللی انجام شده است.در این پژوهش که به روش توصیفی-تحلیلی انجام شد، ضمن بررسی اسناد بین المللی در زمینه ی منع تبعیض علیه زنان، وضعیتعدم تبعیض علیه زنان در قوانین ایران و فرانسه در زمینه های مختلف اعم از اشتغال، تابعیت، تعیین مسکن، دادرسی قضایی و...مورد بررسی قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد با عنایت به تحولات قانونی حقوق خانواده در حقوق ایران، میتوانمشاهده نمود که قانونگذار با زیاد کردن پیامدهای ناشی از اقتدار زوج بر خانواده، برخلاف رویه حقوقی دولتهای اروپاییو به طور ویژه کشور فرانسه، تمایل زیادی به مدل مدیریت مشارکتی در مدیریت خانواده نداشته، همچنین به تبعیت ازبرداشتهای معمول از برخی متون اسلامی در مسیر محکم نمودن مدل ریاستی مدیریت خانواده قدم نهاده است. در این راستاتغییر قوانین داخلی و الحاق ایران به کنوانسیون منع هرگونه تبعیض علیه زنان، میتواند وضعیت برابری حقوق بین زن و مرد،میتواند فاصلهی وضعیت موجود را با معیارهای بین المللی کاهش دهد.کلیدواژه ها
تبعیض، تساوی حقوق، قانون مدنی فرانسه، کنوانسیون منع تبعیض علیه زنانمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.