بررسی پته دوزی و کاربرد آن در طراحی لباس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی ، مدیریت و کارافرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF09_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه پیرحقانی رودسری

دانشجوی ارشد طراحی لباس دانشکده مارلیک نوشهر،ایران

علی محمودی عالمی

استادیار دانشکده مارلیک نوشهر ایران

چکیده

پته دوزی درکرمان متولد وهنردست هنرمندان آن به همه معرفی شد. درپته دوزی نخ پشم مورد استفاده قرارمی گیرد،پته های پشمی با نقوش گیاهی،حیوانی و هندسی وترکیب رنگ های سرد و گرم دیده شده که با ظرافت زیاد برروی پارچه دوخته می شود. هنرمندان پته دوز با بهره گرفتن ازذهن خلاق خود نقش هایی راکه درباورها و اعتقادات آنها وجود دارد برروی پارچه طرح زده وچشم وذهن بیننده با نگریستن به آن نقش به روح آزاد هنرمند پی برده ونوازشگرروح و جان وی می شود. نقوش به کاررفته درپته دوزی که برای تزیین لباس و پارچه های رومیزی و مصارف دیگر کابرد دارد عبارت است از لچک ترنج،بته جقه،شاخ گوزنی،گل وبته،گل ومرغ و... .هدف ازاین پژوهش زنده نگه داشتن هنرپته دوزی و چگونگی به کارگیری آن برای تزیین لباس می باشد. روش این پژوهش تطبیقی و تاریخی با استناد به منابع کتابخانه ای و مقالات موجود می باشد و شیوه نگارش آن توصیفی –تحلیلی تا راهکارهایی برای حفظ ونگهداری و بقاء این هنر اصیل و سنتی ارائه شود. برای بقا و ماندگاری پته دوزی به کارگیری آن برروی لباس راه حلی مناسب می باشد.

کلیدواژه ها

پته دوزی، نقش وطرح، تزیین لباس، کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.