اثر پرتوهای یونیزان بر ترکیبات مواد غذایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در علوم و مدیریت صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF05_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره معصومشاهی

دانشجوی دکترای رشته شیمی مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آزاد شهر آزادشهر، ایران

سعیده عربشاهی دلوئی

استاد یار،گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آزادشهر،آزادشهر، ایران

چکیده

هر ساله مقادیر زیادی از محصولات کشاورزی در مراحل پس از برداشت، بسته بندی و تا قبل از مصرف، به لحاظ کمی و کیفی دچار آسیب میشوند. گذشته از آن حشرات از عوامل جدی فساد و تخریب محصولات غذایی طی مدت انبارداری هستند. در این مقاله آخرین تحقیقات و کاربردهای فن آوری پرتودهی در مواد غذایی مورد بررسی قرار می گیرد. کاربرد پرتوهای یونیزه کننده (گاما، ایکس و الکترون) به عنوان روشی جدید در راستای حفظ و نگهداری محصولات کشاورزی از حدود ۳۵ سال قبل مطرح شد. پرتودهی در صنایع غذایی برای گوشت های قرمز، ادویه جات و گیاهان خشک شده، غذاهای دریایی، غلات، دانه ها، میوه ها، سبزیجات، محصولات لبنی، کنترل حشرات، جلوگیری از جوانه زنی غده ها و استریل کردن کاربرد دارد. مهمترین مزیت های فرایند پرتودهی عبارتنداز: ۱ )حفظ کیفیت مواد غذایی ۲ ) کاهش آلودگی برای محصول به دلیل امکان انجام فرآیند برای مواد غذایی بسته بندی شده ۳ ) از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری زا.

کلیدواژه ها

پرتودهی ، اشعه یونیزان ،مواد غذایی، نگهداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.