بررسی پروبیوتیک های کپسوله شده در ماتریکس های غذایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در علوم و مدیریت صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF05_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مارال روحانی اردشیری

کارشناسی ارشد، مهندسی کشاورزی، علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خزر

بهرام شهره

دکتری تخصصی فیزیولوژی دامپزشکی از دانشگاه تهران

چکیده

ما در این مقاله به بررسی پروبیوتیک های کپسوله شده در ماترکس های غذایی پرداخته ایم. ایجاد پوشش ریز به صورت گردآوری محتویات غذا، آنزیم ها، روغن ها، سلول های باکتریایی و سایر نیوتراسیوتیکال ها در کپسول های کوچک تعریف می شود که می تواند محتویات آنرا در سرعت های کنترل شده تحت شرایط خاص آزاد کرده و از محتویات آنها در برابر کاهش کیفیت در برابر عوامل مضر در محیط آنها حفاظت نماید. هدف از ایجاد پوشش ریز باکتری های پروبیوتیک، تثبیث و حفظ دوام پذیری در طی ذخیره سازی به منظور حفاظت در مقابل محیط خشن معده ای-روده ای و آزادسازی کنترل شده در داخل روده بزرگ است. در بین شیوه های مرسوم زیرکپسوله کردن، روش های پرکاربرد برای باکتری های پروبیوتیک، خشک کردن افشانه ای، فرم دهی، روکش دار کردن افشانه ای و توده ای کردن می باشند.

کلیدواژه ها

پروبیوتیک، ماتریکس غذایی، ریز باکتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.