فرهنگ کارآفرینانه نیاز امروز سازمان ها، شناسایی عوامل، چالش ها و راهکارها (مطالعه موردی: واحدهای صنعتی کوچک و متوسط استان کرمان )
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 365
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BEACONF03_161
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1401
چکیده مقاله:
فرهنگ کارآفرینانه در سازمان ها میتواند به عنوان عنصر کلیدی توسعه از ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی؛محسوب شود. هدف این پژوهش، عوامل موثر بر فرهنگ کارآفرینانه در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط استان کرمان است.
به جهت نمونه گیری در میان کارکنان واحدهای صنعتی کوچک و متوسط استان کرمان که دارای حداقل مدرک لیسانس برابر با ۲۵۰۰ به عنوان جامعه آماری لحاظ و مورد مطالعه قرار گرفته اند با استفاده از فرمول کوکران و جدول مورگان، تعداد۵۵۰ نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شده است. به لحاظ روش شناسی، پژوهش از نوع پیمایشی- کاربردی بوده و مبتنی بر روش های توصیفی- همبستگی و همچنین اکتشافی است. داده های موردنیاز، از طریق پرسشنامه محقق ساخته و بر اساس شاخص ها و مدل مفهومی، جمع آوری گردید. در بومی سازی این مقیاس ها، ادبیات مفهومی ملحوظ شده و سوالات و عواملاستخراج، تنظیم، اعتباریابی، تثبیت و توزیع گردید. اعتبار محتوای عوامل احصاءشده با نظر خبرگان و اعتبار سازه نیز با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و شاخصKMO تایید گردید. پایایی سنجه نیز به روش آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شد. یافته های کمی پژوهش در نرم افزارهای آماری SPSS وLisrel تاییدکننده فرضیه ها و الگوی پیشنهادی پژوهش بودند، به این معنی که رابطه تمامی ابعاد و اثربخش ی عوامل موثر بر توس عه فرهنگ کارآفرینانه س ازمانی مورد تایید بوده، لذا عوامل احص اءش ده تبیین کننده های مناسبی از توسعه فرهنگ کارآفرینانه بوده اند و در نتیجه روابط مفروض در مدل نیز به طور معنی داری موردتایید واقع شده اند. سایر نتایج، حاکی از رتبه ابعاد و شاخص های مطرح شده و نیز برازش و درجه تقریب مناسب مدل در جامعه مورد مطالعه است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدحسین فروزانفر
مربی دانشکده گردشگری، مجتمع آموزش عالی بم