سنتز و تهیه پوشش نانوساختار فوق آبگریز SiO۲-TiO۲@PDMS

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره سرامیک ایران و سومین کنفرانس بین المللی سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC13_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا سازور

کارشناسی ارشد مهندسی مواد و متالورژی-گرایش سرامیک، دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، دانشگاه علم و صنعت ایران((IUST ، نارمک، تهران

حسین سرپولکی

استاد، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مواد و متالورژی، دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، دانشگاه علم و صنعت ایران((IUST ، نارمک، تهران

چکیده

در این مقاله، رویکردی ساده و عملی برای تولید آسان پوششهای فوق آبگریز براساس TiO۲-SiO۲@PDMS گزارش شدهاست. در این مطالعه، از تترااتیلارتوسیلیکات (TEOS) و تتراایزوپروپوکسیدتیتانیوم (TTIP) به عنوان پیش ماده برای سنتز سل-ژل SiO۲ و TiO۲ به ترتیب استفاده شده است . سپس سطح نانوذرات قبل از ترکیب با پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) توسط (HMDS ) اصلاح شد. خواص آبگریز پوشش ها با اندازه گیری زاویه تماس ایستا ارزیابی شده است. ترکیب فاز و تکامل ساختاری پوششها با استفاده از آنالیز XRD مورد بررسی قرارگرفت. در نتیجه، نشان داده شد که تغییر نسبت وزنی ترکیب محلول پوشش میتواند بر آبگریزی سطح تاثیر بگذارد. بیشترین زاویه تماس برابر با ۱۴۵ درجه نشان داده شده است که حاوی %۷۰ وزنی TiO۲ درکنار %۳۰ وزنی SiO۲ ترکیب شده با PDMS در نسبت وزنی ۱:۱ است. همچنین نتایج تجربی نشان داد که پوشش فوق آبگریز تا دمای ۴۵۰ درجه سانتیگراد خاصیت آبگریز خود را حفظ می کند و در دماهای بالاتر با WCA نزدیک به صفر درجه به یک فوق آبدوست تبدیل می شود. قابلیتهای فوتوکاتالیستی این پوشش نیاز به بررسی بیشتر دارد.

کلیدواژه ها

پوشش فوق آبگریز، فوتوکاتالیستی، سل-ژل، سیلیس، تیتانیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.