بررسی عملکرد کارشناسی تکنولوژی و گروه های آموزشی از دیدگاه سرگروه های متوسطه (مطالعه موردی : سرگروههای دوم متوسطه شهرستان لاهیجان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی و اولین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: ICPES01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروزان ضرابیان

استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

رقیه اسمعیلی آهندانی

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه پیام نور

چکیده

از آنجا که پیشرفت های علمی در هزاره سوم با تکیه بر ابداعات و ابتکارات مضاعف و بهره مندی از انفجار اطلاعات در تلاش است تا بتواند دانایی محوری را در راس نظام تعلیم و تربیت خویش قرار دهد، پژوهش حاضر با عنوان بررسی عملکرد کارشناسی تکنولوژی و گروه های آموزشی شهرستان لاهیجان از دیدگاه سرگروه های درسی متوسطه نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش در سال تحصیلی ۹۴ ۱۳۹۳ صورت پذیرفته است. روش پژوهش توصیفی به کار گرفته شده، از نوع پیمایشی می باشد. پرسشنامه ی محقق ساخته شامل ۳۵ پرسش بوده و از فرمول آلفای کرانباخ برای تعیین پایایی استفاده شده است.برای تجزیه و تحلیل داده های این پزوهش از دو سطح آمار توصیفی و استنباطی، با بهره گیری از نرم افزار SPSS و با استفاده از مشخصه های آماری مانند فراوانی، درصد، میانگین و رسم نمودار و در سطح تحلیل از آزمون t گروه های مستقل استفاده شده است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی فرضیات به شرح زیر است: ۱. بین عملکرد سرگروه های درسی متوسطه نظری با فنی و حرفه ای و کاردانش در بعد «طراحی آموزشی» تفاوت معنی داری وجود ندارد و عملکرد اثربخش اعلام شده است.۲. تفاوت معنی داری بین عملکرد سرگروه های درسی متوسطه نظری با فنی و حرفه ای و کاردانش در سه بعد «خلاقیت و نوآوری»، «نقد و بررسی کتب درسی» و «سنجش و اندازه گیری» وجود دارد و عملکرد اثربخشی اعلام شده اند.امید است با در نظر گرفتن پیشنهادهای سازنده ای چون بهره گیری از سرگروه های مجرب، غنی سازی مراکز پژوهشی دانش آموزی و معلمان، و برگزاری کارگاه آموزشی و تدارک اطاق فکری معلمان و... موجبات اثربخشی عملکرد سرگروه ها فراهم گردد.

کلیدواژه ها

عملکرد، کارشناسی تکنولوژی و گروه های آموزشی، سرگروه های درسی (آموزشی)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.