بررسی تاثیر طب سوزنی در کاهش دردها و مدت زایمان طبیعی: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده یک سوکور
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 286
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-25-8_007
تاریخ نمایه سازی: 25 آبان 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: ترس از لیبر، منجر به افزایش بی رویه سزارین شده و به دلیل عوارض متعدد مادری و جنینی روش های بی دردی دارویی، روش های غیردارویی مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی آثار طب سوزنی بر شدت درد زایمان انجام شد.روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی طی سال های ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بر روی ۳۲ نفر از زنان باردار در بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران انجام شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه طب سوزنی "واقعی" و "کاذب" تقسیم شدند. زنان در فاز فعال زایمان از نظر شدت درد قبل از طب سوزنی، ۱۵، ۳۰ و ۴۵ دقیقه پس از طب سوزنی مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای ارزیابی درد از مقیاس بصری آنالوگ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون های کای اسکوئر و تی دانشجویی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: میانگین شدت درد گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد ۳۰ و ۴۵ دقیقه بعد از طب سوزنی کمتر بود (۰۴۵/۰=p، ۰۰۱/۰>p)، در حالی که قبل از مداخله و ۱۵ دقیقه اول بعد از مداخله اختلاف معناداری نداشت (۲۹/۰=p، ۶۸/۰=p). همچنین طب سوزنی تاثیر معناداری در نمره آپگار نوزاد و میزان نیاز به اکسی توسین نداشت (۰۵/۰
طب سوزنی می تواند باعث کاهش درد زایمان و مدت زمان فاز زایمان شود، درحالی که تاثیری بر کاهش نیاز بر اکسی توسین و نمره آپگار نوزاد ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا هشترودی
پزشک عمومی، واحد توسعه تحقیقات بالینی شهید اکبرآبادی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
مریم رحیمی
استادیار گروه زنان و مامایی، واحد توسعه تحقیقات بالینی شهید اکبرآبادی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :